Halas zöldséges muffin

Szárított és hűtött hekk-filéből készítettem muffinokat. 12 db óriás muffin lett belőle, lehetett volna 24 db kisebb is, csak a lustaságom győzött. A paradicsom fogyasztását egyéni döntés alapján kövesd, mert az autoimmun betegeknek nem étele!

Hozzávalók:

  • 1 kg filézett hal – hekket vásároltam, de lehet más hal is
  • 10 dkg előre főzött karfiol – Intersparban kapható 10 dkg-os csomag!
  • 10 dkg előre főzött aprított sütőtök kockák – Intersparban kapható 10 dkg-os csomag!
  • 2 db M-es tojás
  • Só, őrölt bors, édes paprika por, erős paprika por, fokhagyma por vagy zúzott fokhagyma gerezdek
  • 2 púpozott ek. tápióka liszt
  • 1 ek. balzsamecet
  • Lisztként: most 10 dkg zabkorpa, de lehet használni szezámlisztet vagy mandula lisztet is.
  • Vaj vagy zsír a forma kenéséhez
  • Paleo vagy paleo kompatibilis majonéz (Heinz normál) , illetve ketchup (Heinz)

Elkészítés:

  • A halat engedd fel avagy használj friss halhúst, majd keverd össze a hozzávalóknál felsoroltakkal – robotgéppel, botmixerrel keverj.
  • A fűszerezés legyen egyéni ízlés szerint! Nekem pl. fontos, hogy sok legyen a fűszer, mert a hal íze nem tartozik a kedvenceim közé. Erős fűszerezéssel remek ízt tudunk elérni.
  • A muffin formákat zsírozd ki és szórd meg valamilyen liszttel, majd praktikusan pl. fagyi kanállal halmozz a formába gombócokat. Minden formába két gombóc került, ezért lettek óriásiak a muffinok.
  • A paleo majonéz és ketchup a hozzávalók linkjére kattintva házilag elkészíthető! Megint csak – nekem fontos a további ízek fedése végett.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.