A TED a gyakorlatban

Tökéletes Egészség Diéta -, ha a zöld kiemelésre kattintasz, akkor eljutsz a lényeghez, amit Jamineték vallanak. A diéta, amit a figyelmetekbe ajánlok valóban FÚZIÓ.

Nem tudok Szendi Gábor paleos alapvetésétől szabadulni, de mondjuk nem is akarok. A fő elvekben Szendi és Jamineték egyetértenek. Az amerikai házaspár engedményeket tesz a rizs, a burgonya, a keményítők, a rizsliszt, a természetes édesítők (méz, juharszirup), fermentált tejtermékek – pl. joghurt, jó minőségű vaj vonatkozásában. Ezt az „engedményt” viszont nem alapélelmiszerekként kell értelmezni. Amennyiben végig bóklászod a PHD receptjeit http://perfecthealthdiet.com/recipes/ , és semmi mást nem csinálsz, mint végignézed a képeket, akkor látni fogod, hogy mit értenek az ő diétájukon. Előszeretettel esznek leveseket és ragukat, de természetesen más ételeket is. Az ételek elkészítésénél Shau Ching kínai konyhai gyakorlata meghatározó.

Szemléltetésként felrakok néhány jellemző képet az ételeikről: Rák tál, Sütőtök leves, Tavaszi tekercs – rizslapban, Rizsliszt-tápióka tésztában csokis pisztácia, Pho leves – ez alap étel, Bibimbap – alapétel a legkülönfélébb verziókban.

A Pho és Bimimbapra leírok egy példát:

Készítünk egy zöldséges ragút – első napi ebéd,

Másnap húst vagy pl. rákot főzünk-sütünk – hozzákeverjük,

Harmadik napon felöntjük húsleves alaplével és halmozzunk hozzá friss csírázott növényeket,

A negyedik napon a leves sűrűjének egy részét rizslapokba tekerjük és salátával tálaljuk.

Természetesen önálló ételek is készülnek, bőségesen.

Nézz körül az oldalukon!

ráktálps-5

dr-9brizstápiókamagokkal

 

Pho leves

Bimimbap – csirkés
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.