http://asquirrelinthekitchen.com/ egyik követőm oldaláról való
Az ehető zselatinkockák nem csak desszertnek számítanak, hanem igazi gyógyító étel.
Hozzávalók:
-
- 2 bögre víz – 0,5 liter
- 1 ek. őrölt kurkuma
- 3 ek. méz
- 2 ek. kókuszolaj
- 4 ek. zselatin por
- Kiöntő edény – pl. jénai – mély, lapos
Elkészítés:
- Egy edényben keverjük össze a vizet, a kurkumát, a mézet, és a kókuszoljat, majd forraljuk össze kb. 5 percig.
- Keverjük ki a zselatinport a meleg folyadékkal, várjunk kb. 1 percet, amíg a zselatin por teljesen elegyedik.
- Forraljuk még egy-két percig, hogy teljesen elegyedjék el a zselatin por.
- Ellenőrizzük le az édességét, és ha kell tegyünk még hozzá édesítést.
- Hűtsük le a folyadékot a forró állapotból melegre.
- Öntsük a folyadékot egy lapos edénybe és hűtsük 2 órán át, mire annyira megdermed a zselatin, hogy kockákra vágható lesz.
- Szellős tartó edényben tárold, és hűtőben akár 7 napig is eltartható lesz.
Szendi Gábor a méz ellen van, mert kétségtelen tény, hogy a méz is cukor, DE rajta kívül pl. Paul Jaminet, vagy akár Dr. Jung is azt vallják, hogy a természetes cukrokat kell előnyben részesíteni – a mézet, a juharszirupot, az agavet. Ez a recept 100%, hogy eritrittel is elkészíthető. Tehát, aki a low carb paleot egy kanálnyi méz engedmény nélkül követi, ő elkészítheti úgy is.
Annak, aki mézzel készíti, azt javaslom, hogy ne tegye a mézet a forró lébe, hanem várja meg, amíg kb. 50 fokra hűl.