Gyulladáscsökkentő kurkuma kockák – AIP paleo

http://asquirrelinthekitchen.com/ egyik követőm oldaláról való

Az ehető zselatinkockák nem csak desszertnek számítanak, hanem igazi gyógyító étel.

Hozzávalók:

    • 2 bögre víz – 0,5 liter
    • 1 ek. őrölt kurkuma
    • 3 ek. méz
    • 2 ek. kókuszolaj
    • 4 ek. zselatin por
    • Kiöntő edény – pl. jénai – mély, lapos

Elkészítés:

  • Egy edényben keverjük össze a vizet, a kurkumát, a mézet, és a kókuszoljat, majd forraljuk össze kb. 5 percig.
  • Keverjük ki a zselatinport a meleg folyadékkal, várjunk kb. 1 percet, amíg a zselatin por teljesen elegyedik.
  • Forraljuk még egy-két percig, hogy teljesen elegyedjék el a zselatin por.
  • Ellenőrizzük le az édességét, és ha kell tegyünk még hozzá édesítést.
  • Hűtsük le a folyadékot a forró állapotból melegre.
  • Öntsük a folyadékot egy lapos edénybe és hűtsük 2 órán át, mire annyira megdermed a zselatin, hogy kockákra vágható lesz.
  • Szellős tartó edényben tárold, és hűtőben akár 7 napig is eltartható lesz.

Szendi Gábor a méz ellen van, mert kétségtelen tény, hogy a méz is cukor, DE rajta kívül pl. Paul Jaminet, vagy akár Dr. Jung is azt vallják, hogy a természetes cukrokat kell előnyben részesíteni – a mézet, a juharszirupot, az agavet. Ez a recept 100%, hogy eritrittel is elkészíthető. Tehát, aki a low carb paleot egy kanálnyi méz engedmény nélkül követi, ő elkészítheti úgy is.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Gyulladáscsökkentő kurkuma kockák – AIP paleo”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.