Bio debreceni és virsli napraforgó csírával

Tegnap kaptam ajándékba a barátnőmtől a budapesti MOM biopiacon vásárolt debrecenit és virslit. A napraforgómag csíra meg éppen a mai nap került fogyasztható állapotba. Kiváló ketogén alkalmi adag. (A csíra felét ettem meg.)

Nekem a pesterzsébeti piac békési húsárú boltja van közelebb, ott is kipróbáltam már mindkét hústerméket, és ott is kiváló minőséget árulnak.

A csíráknak általában az a tulajdonsága, hogy a növényre jellemző jó tulajdonságokat koncentrált formában tartalmazzák.

Nagyon finom a napraforgó csíra, mely magas A, C., B, D és E vitamin tartalommal bír. A csíráztatás módja a külön erre az alkalmazásra csomagolt magok tasakjára részletesen rá van írva.

Print Friendly, PDF & Email

7 thoughts on “Bio debreceni és virsli napraforgó csírával”

  1. Szia Márti, a retekcsíra is isteni, … s ha jól látom a képen, már a kávécska is előkerült?…örülök a sikereidnek és, hogy ilyen bátran kísérletezel mindannyiunk okulására!,,,,,…….tegnap én is bevásároltam tokaszalonnát, abáltat és belaktam cukkinicsíkokkal meg savanyú káposztával, ….majd ebédre , késő délután hagymás alapon cukkinit, brokkolit, fokhagymával, bazsalikommal, só, fehér borssal össze dinszteltem ropogósra majd gyömbért reszeltem bele jó nagy darabot , (van aki csípős kis hegyes paprikával csinálja)…és mikor kihült Heinz majonézzel krémesítettem, az eredeti recept tömlős sajtot ír, na ezen változtattam. Reggelire ettem most belőle, magam készített enyhén édes zabkeksszel.
    Így az Ajurvéda szerint, az édes, savanyú, csípős,( fanyar,-ez még nem tudom mi lenne benne majd?…van ötleted?) sós ízek (elemek) mind benne vannak a jó emésztéshez. E szerint a rendszer szerint pedig reggel ébredés után reggeli helyett egy szelet száraz pirítóst (valami keksz féle -paleós) és citromos tea, majd délelőtt 10 óra után , du. 3 -ig jó táplálkozni, főleg 12 órakor van az emésztő enzimek csúcs járata, ilyenkor bármennyit lehet enni, ekkor van igazán fogyás és böjt is kb.17 óra!
    A koleszterinem 10-es lett, hogy Polyák doki zöldségdominanciát írt elő mikor először jártam nála, hát ilyen magas soha nem volt, meg is lepődtem, hogy akkor hogy is van ez?…..de ha Lenkeit meg Horváth prof.-ot hallgatom meg, akkor ha a szervezet nem kap kívülről zsírt, amennyi a saját egyéni igénye, akkor termel magának a májon keresztül. Ez nekem egy megoldandó feladat, mert gyógyszert írt fel a ho.-om, sztatint , ami a máj kol. termelő enzimét mérgezi és minden mást negatív irányba , nem lesz sejtépítő anyag sem !!!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=1G3fPk3W8fA

    és elkezdtem jobban sózni is, a -SÓ- hiányáról is, itt a videó
    a nátrium-kálium pumpa miatt:
    : https://www.youtube.com/watch?v=BjxB2IVtGJ0

    Bocsánat kicsit offolom a témát, de nagyon hasznosnak tartom meg nézni, a videót, ahol prof.Horváth István orvos- biológus mondja el, mi lesz a koleszterinből, nemi hormon, idegsejtek receptor, csont ásványi anyag szállításához a hormon stb…. a prof. aki szintén a mellet kampányol, hogy bátran együnk tojást, állati zsírokat, szalonnát!
    Dávd Tamás prof-al az ECHO tv-ben : https://www.youtube.com/watch?v=fYLZi9MEp0s

    Csek jót továbbra is!Amazon

    1. Kedves Amazon, Köszönöm a hosszú beszámolódat, a linkeket is. Kávét mindig is ittam. Nem tudtak rám igazán hatni a holmi kortizolos rémisztgetések. A koleszterint nem értem, hogy mitől van, mert nekem ezzel soha nem volt problémám. Kezdem azt hinni, hogy egyedi genetikai kérdés is. A retekcsírával nekem vigyáznom kell, mert nagyon megdolgoztatja a vesét. Mindig arra gondolok, hogy olyan csírát termesztek, melyeknek a fejlett növényi változatát is könnyedén bírom. Most éppen hagyma csíra készül. Megnézem a videókat. Dávid Tamás elveit és teáját ismerem. Azt, hogy a tojás, zsír, szalonna nem gond, azt tudom többek között Dr. Funktól is, akire egy posztban részletesen írok, de azért a magyar előadást is megnézem majd. Köszönöm, Márta

  2. Kedves Márta!
    Lenne lehetőség önnel személyesen is beszélgetni?
    Természetesen nem szeretném az idejét rabolni…
    Tisztelettel,Zoltán

      1. Kedves Zoltán, Azt hittem, hogy már jött a hosszabb levél, mert a jelentkezésére már néhány nappal ezelőtt reagáltam. Más levél nincs a postafiókomban. Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.