Sajtos-cukkinis (almás) töltött gomba

A receptet szabjuan küldte 2011.03.04-én

A receptet az alma cukkinivel való kiváltásával

100%-ossá tettem. BB

Ez az étel kb. 15-20 perc alatt elkészíthető!

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús
  • 10 dkg bacon (a hús és a bacon aránya lehet akár fele-fele is)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 alma mennyiségének megfelelő cukkini /BB/ (1 nagy alma – ekkor kompromisszumos lesz az étel)
  • 1 szép nagy csokor friss petrezselyem
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 1 tojás
  • Só, fekete bors
  • 4-6 db tölteni való gombafej

Elkészítés:

  • Nem baj, ha a tölteléket előző nap összeállítjuk
  • A hagymát, a sajtot és a bacont is felkockázzuk, majd a petrezselymet is apróra vágjuk, ezt tesszük a cukkinivel (almával) is
  • Minden hozzávalót összekeverünk, és megtöltjük vele a gombafejeket
  • 180°C-ra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük
  • Ha marad ki töltelék, abból gombócokat formálunk, és szilikon muffin sütőben szép pirosra sütjük
  • A tetejére almadarabokat szórunk

 

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Sajtos-cukkinis (almás) töltött gomba”

  1. Ma elkészítettem ebédre, hús és szalonna fele-fele arányban, sajnos friss petrezselymem nem volt, helyette tárkonnyal szórtam meg, így is finom lett. Nekem a megadott mennyiségű töltelék elég lett 10 nagy fej gombába, és még maradt is ki. A gombák közé a tepsibe beszórtam a felaprított tönköket, és néhány hasáb sárgarépát, ezt és fejes salátát ettünk köretként. Négyünknek elég volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.