Gary Taube „Miért hízunk el?”

miert-hizunk-el

taubes, gary

    „Egyél kevesebbet, és mozogj többet!” – tanácsolja nekünk ország-világ, amikor felszalad ránk néhány kiló. Ám hiába a koplalás, a zsírszegény ételek, a sok testedzés, a kalóriák számolgatása – a diéta valahogy mégsem működik. Ha sikerül is lefogynunk, hamar visszaugranak a leadott kilók, vagy még több is.    Ha annyira nyilvánvaló, hogy a karcsúság a bevitt és felhasznált kalóriák helyes arányán múlik, miért nem sikerül megállítani a rohamosan terjedő elhízásjárványt?!           Sikerkönyvében GARY TAUBES lerántja a leplet a kalóriaegyensúllyal kapcsolatos tévhitekről, és elénk tárja azokat a tényeket, melyeket a szakemberek mind ez idáig figyelmen kívül hagytak. Ezenfelül megválaszolja az olvasókat leginkább foglalkoztató kérdéseket: miért tudnak soványak maradni egyesek, és mások miért híznak el? Milyen szerepet játszik a testmozgás és a genetika a testsúlyunk alakításában? Milyen ételeket ehetünk, és melyeket kell elkerülnünk, hogy ne küzdjünk túlsúllyal?    A Miért hízunk el? a legfrissebb eredményekre épülő, közérthető, a gyakorlatban is jól hasznosítható kötet, nélkülözhetetlen útmutató a helyes táplálkozáshoz és a testsúly szabályozásához. A könyvet egyszerűen követhető diéta teszi teljessé.

A könyvet nagy vonalakban már átolvastam, melynek alapján megerősítését érzem Dr. Jason Fung kanadai orvos ketogén táplálkozással kapcsolatos ajánlásainak. Annak fontosságát is végre maradéktalanul felismertem, hogy milyen nagy szerepe van az inzulinnak testünk egészsége biztosításában.

Érdekes módon a böjtökről nem találtam okfejtést, holott éppen a napokban bizonyosodott be számomra, hogy a néhanapján – mondjuk heti egy alkalommal tartott 24 órás böjtnek a cukorértékeim alakulásában milyen óriási szerepe van. Sikerült egy 24 órás böjt, holott napi szinten én 16/8 óránként eszem.

Gary Taubes mindennemű gyümölcsöt nem kívánatosnak tart, és mit ne mondjak a saját bőrömön „sajnos” az igazságát tapasztaltam, mert a ketogénezésem eddigi 67 napjában az utolsó 14-ben bizony ettem paleo fagylaltot és egy alkalommal apró szemű nem túl édes epret és sajnos ez meg is látszott a cukoreredményeimen. A fagyi és az eper kidobott a ketogén folyamatból.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.