Hozzávalók:
4 közepes tojásfehérje
1 lime leve
8 dkg por alakú erythritol
csipet só
1 rúd vanília magjai
3 dl céklalé
3,6 dkg zselatin
Elkészítés:
- A céklalé felében oldd fel a zselatint és tedd félre
- A tojásfehérjéket mixerrel kezd el felverni, amikor félkemény kanalanként add hozzá az édesítőt, a csipet sót, a vanília kikapart magjait, és verd kemény habbá.
- A maradék céklalét forrald fel, öntsd a zselatinos keverékhez és keverd addig, míg teljesen feloldódik.
- A tojáshabot közepes fokozaton kezd el keverni, nagyon lassú sugárban csurgasd hozzá a forró zselatinos keveréket, majd magas fokozaton még kb. 5 percig keverd, míg jó krémes nem lesz.
- Simítsd a krémet zsírpapírral bélelt tepsibe, aminek az oldalát kókuszolajjal előre kikentél. Tedd a hűtőbe, amikor megdermedt, egy éles pengéjű késsel válaszd el a pillecukrot a tepsi oldaláról.
- Borítsd ki egy tálcára, majd a zsírpapírt húzd le az aljáról és vágd kockákra, akár egy olló segítségével. Én ezt egy tortaszelő húrral oldottam meg.
- Ízlés szerint por alakú eritritbe forgathatod, és már kész is a nagyszerű nyalánkság! Azonnal fogyasztható.