avokádós csoki bonbon

Hozzávalók:

  • 2 db érett avokádó (az sem baj, ha már barnult!)
  • 1 ek. citromlé
  • 1 vanília rúd kikapart belseje vagy vanília aroma
  • 5-6 ek. eritrit – az eritrit azért jó választás, mert nincs inzulinválasza; AIP-ban glicin vagy méz (Csak  azt kell kalkulálni, hogy egy személy ne egyen többet mézből naponta, mint 1 tk.)
  • 5 dkg nagy zsírtartalmú vaj vagy kókuszzsír (Én inkább a vajra szavazok, mert sokkal finomabb lesz az édesség!) Az LCHF diéták mindegyikében a jó minőségű vaj használata megengedett.
  • 10 dkg 90%-os csokoládé, továbbá 3 ek. kakaópor; AIP-ban 3 ek. karobpor

Elkészítés:

  • Az elkészítés semmi másból nem áll, minthogy egy erős robotgépben a hozzávalókat eldolgozzuk.
  • A csokoládé formája tetszés szerinti lehet:
    • pl. műanyag forma, mint amit én használtam
    • fóliával bélelt jégkockatartó tál
    • elválasztókkal használt jégkockatartó
  • A formázott csokidarabokat érdemes mélyhűtőbe tenni, hogy a használt formából könnyebben kivehető legyen.
  • Mélyhűtés után már a hűtőben is tárolható.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.