A kép a Google images-ről való.
Hozzávalók és elkészítés 3-5 személyre:
- Végy a hentesnél kicsontozott karajt vagy nem túl zsíros sertésoldalast vagy nem nagyon zsíros tarját – ez kb. 0,8-1 kg hús lesz
- Sózd be a húst, majd kend be őrölt borssal és mustárral
- Tedd egy tálba a fűszerezett húst, és locsolj rá egy kevés olíva olajat
- Nem árt egy kicsit hagyni ebben a pácban álldogálni, hogy az ízeket a hús magába szívja
- Tedd egy evőkanálnyi zsírral a sütőedénybe, és önts a hús alá kb. egy dl vizet; tegyél rá alufóliát és süss közepes lángon kb. 30 percig így, majd vedd le a fóliát és addig süss tovább, míg a húsnak kérge nem keletkezik
- Sütés közben nézz rá az ételre és a víz-zsír keverékével locsold meg; lehet további vizet is utána önteni – a lényeg, hogy a hús megpuhuljon, majd a teteje ropogósra süljön
- Lehet a húst úgy is sütni, ahogy a fenti képen látható, inkább szaftosra