Mustáros sertéshús egyben sütve

mustároshúsegybencsülök


A kép a Google images-ről való.

Hozzávalók és elkészítés 3-5 személyre:

  • Végy a hentesnél kicsontozott karajt vagy nem túl zsíros sertésoldalast vagy nem nagyon zsíros tarját – ez kb. 0,8-1 kg hús lesz
  • Sózd be a húst, majd kend be őrölt borssal és mustárral
  • Tedd egy tálba a fűszerezett húst, és locsolj rá egy kevés olíva olajat
  • Nem árt egy kicsit hagyni ebben a pácban álldogálni, hogy az ízeket a hús magába szívja
  • Tedd egy evőkanálnyi zsírral  a sütőedénybe, és önts a hús alá kb. egy dl vizet; tegyél rá alufóliát és süss közepes lángon kb. 30 percig így, majd vedd le a fóliát és addig süss tovább, míg a húsnak kérge nem keletkezik
  • Sütés közben nézz rá az ételre és a víz-zsír keverékével locsold meg; lehet további vizet is utána önteni – a lényeg, hogy a hús megpuhuljon, majd a teteje ropogósra süljön
  • Lehet a húst úgy is sütni, ahogy a fenti képen látható, inkább szaftosra

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.