A főzelék receptjét Miskolcziné Nagy Andrea ihlette, de mégis egyénileg és egy kicsit másként készítettem el. Az alábbi főzelék abszolút illik LCHF paleo ketogén étrendbe, miután a cukkini ch és kalória értéke elenyésző, a főzelékben lévő zsír és tojás sárgája pedig kifejezetten ketogén ételek. A képen marhapörkölttel való tálalás látható.
Hozzávalók:
- 0.5 kg kisebb méretű cukkini, melyek teljes egészében reszelhetőek
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek. Só, 1 kk. bors (nem AIP); opcionálisan kapor
- 1 ek. zsír vagy 1 ek vaj (A vaj nem AIP)
- 2 db tojás sárgája (haladó II. szakasz AIP-ban)
- 1 dl víz
Elkészítés:
-
- A cukkinit héjastól, valamint a tisztított fokhagyma gerezdeket lereszeljük és a felolvasztott zsírra rádobjuk a zöldség felét; folyamatosan keverjük, míg levet nem ereszt és fel nem forrósodik.
-
- Ezután hozzáadjuk a cukkini másik felét, mely ropogósabb marad.
- A tojások sárgáját vagy a NoCarb lisztet langyos vízzel kikeverjük, hozzákeverjük az eddigiekhez, és kész.