Zsóka receptje
A blogger megjegyzése: Kétségtelenül a legfinomabb mandulalisztből az almáspite, de nyugodtan elkészíthető más lisztből is, pl. gesztenyéből, ami meglepő módon lényegesen olcsóbb lett, mint a mandula. Ettől függetlenül ünnepi alkalmakkor szánhatunk rá – ki-ki belátása szerint – egy nagyobb összeget is a süteményre.
- 1/2 kg mandulaliszt
- 10 evőkanál xukor
- 15 dkg zsír
- 1 teáskanál só
- 4 egész tojás
- 1-1.5 kg alma
Elkészítés:
- A szárazanyagot összekeverjük, elmorzsoljuk benne a zsírt és összegyúrjuk a tojásokkal; ha kell még mehet tojás bele.
- 1 órát pihentetjük.
- Ez idő alatt megpucoljuk, lereszeljük, kinyomjuk a levét az almának.Teszünk hozzá 1 evőkanál fahéjat (sosem teszek cukrot hozzáí).
- A tésztát ketté osztjuk. 2 neylon között kinyújtjuk.
- A tepsibe zsírpapírt teszünk, ezt megzsírozzuk.
- Beletesszük a tésztát, ráhalmozzuk almát, rá a másik tésztát.
- Villával megszurkáljuk, bekenjük felvert tojással.
- 10 perc pihentetés után 200 fokon (nem légkeveréses) 30 percet sütjük.
- Ha nagyon sülne teszek, a tetejére zsírpapírt.
Szuper recept, igazi „nagymama almás pitéje” ❤️ köszönöm!
Örömmel olvasom a sikert! Márta
Imádom az almás pitét, ezt mindenképp kipróbálom, majd írok, hogy sikerült 🙂
Remélem, hogy sikerülni fog. Ez egy sokszorosan kipróbált recept.