Csirkecombok tejszínesen

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke felső comb (természetesen egész combok is lehetnek!)
  • 2 dl tejszín + 1 dl joghurt – az LCHF diéta szerint, vagy 3 dl magtejföl – leginkább kesu tejföl
  • 2 db M-es tojás
  • Fűszerek: kakukkfű, petrezselyem, rozmaring, bazsalikom, snidling – frissen apróra vágva, vagy mindezek szárított formában összekeverve; só
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

  • A csirkecombokat besózzuk, majd bőrével lefelé betesszük egy sütőtepsibe. (A magam részéről a mélyhűtőből kivett combokat úgy hidegen fektettem be az edénybe.)
  • A friss fűszereket egészen apróra vágjuk, illetve a szárítottat öszekeverjük, majd megszórjuk a csirkecombokat vele.
  • A tojássokkal keverjünk ki tejszínes krémet, ráöntjük a húsra, és hagyjuk állni minimum fél órát – minél tovább, annál jobb.
  • Lefedjük fóliával a tepsit és 180 fokos sütő aljára tesszük fél órára, ezután kivesszük, a combokat megfordítjuk bőrével felfelé! – megszórjuk reszelt sajttal és visszatesszük most már fólia nélkül a sütő felső polcára; aranybarnára sütjük. A felső sütés kb. 15 perc lesz.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.