Ketogén és AIP töltelékes dagadó

Némi fantáziával mi sem egyszerűbb, mint a dagadóba a ketogén és az Autoimmun Protokoll diéta elveinek is megfelelő tölteléket készíteni. Ehhez az alapanyag – tojás, szalonna és rostok.

Hozzávalók:

  • kb. 70 dkg-os sertésdagadó
  • 25 dkg füstölt szalonna
  • 6 db tojás/AIP-ban az első 3 szigorú hónap után tojások sárgája!
  • 2 ek. útifűmaghéj vagy -liszt/AIP-ban 3 ek.
  • 2 ek. NoCarb liszt/AIP-ban 4 ek. tápióka liszt
  • Snidling vagy hagyma, 1 cs. petrezselyem
  • Só, bors, édes paprika por/AIP-ban só, kurkuma, borsikafű
  • 1 dl víz
  • Hústű vagy fogpiszkáló, alufólia

Elkészítés:

  • A dagadót készítsük elő a töltésre – a húst fel kell szúrni, de a hentest is megkérhetjük erre!
  • A szalonnát kockákra vágjuk és megpirítjuk.
  • A kisült zsírt egy külön edényben félretesszük.
  • A tojásokat só hozzáadásával felverjük, majd elkeverjük a rostokkal és a kisült szalonna darabokkal./AIP-ban csak tojások sárgáját használjuk!
  • Belekeverjük a masszába az apróra vágott snidlinget/hagymát és a petrezselymet és AIP-ban a rostokat!
  • A keveréket kisütjük – fakanállal összehúzzuk a masszát, nem kell lepénynek lennie.
  • A töltelékkel megtöltjük a dagadót, hústűvel összetűzzük.
  • A töltött húst mély sütőedénybe tesszük, a húst fűszerezzük.
  • Leöntjük a félretett szalonna zsírral a töltött nyers húst, majd a vizet is ráöntjük.
  • Alufóliával lefedve – 160 fokon -15 percig sütve-főzzük az egyik oldalát, majd a húst megfordítva, ugyancsak alufólia alatt a másik oldalát is.
  • Ezután levesszük a fóliát és még 15 percig – 180 fokon – a hús kérgét ropogósra sütjük.

A képen látható köret – a paradicsom az AIP-ban nem fogyasztható!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.