Féltem egy kicsit a GAL-féle kollagéntől, mert finnyásoktól azt hallottam, hogy kellemetlen a szaga. Nálam ez az állítás nem állja meg a helyét. Semmiféle kellemetlen szagot nem érzek, pedig meglehetősen háklis tudok lenni. Tehát bátran vásároljátok ezt a fajta kollagént!
Hozzávalók:
- 1 zacskó étkezési zselatin
- 0.5 liter víz
- 3 ek. GAL kollagén 1 dl vízzel elkeverve
- Xukor0Stevia – 2-3 ek. – ízlés szerint; AIP-ban 1 tk. méz vagy almapüré legalább 1 evőkanállal, vagy glicin.
- 20 dkg szeder
- 1 citrom leve
- 2 ek. őrölt fahéj
- Mentalevél – opcionális
Elkészítés:
- A vízzel keverjük el a kollagént.
- Az étkezési zselatint állandó keverés mellett főzzük meg, majd amikor forró, keverjük a lébe a xukrot és forrón húzzuk félre.
- A feloldódott kollagénhez keverjük hozzá a szeder szemeket, néhányat tegyünk félre a díszítéshez.
- A langyos zselatinos lét öntsük rá a gyümölcsös kollagénre.
- Keverjünk a lébe fahéjat és citromlevet.
- Tegyük hűtőbe.
- Amikor megdermedt a kocsonya, díszítsük a tetejét szeder szemekkel.
- Díszítéshez használhatunk mentaleveleket is.