„Rudis” kókuszszelet vagy parány

Ez az édesség ketogén diétában és LCHF étkezéskor – módjával – fogyasztható!

Hozzávalók:

    • 25 dkg NaturCookta kókuszliszt
    • 3 db közepes méretű bio citrom
    • 10 dkg vaj
    • 1 dl Cocomas – kókusztejszín
    • Xukor0Stevia a tésztába – ízlés szerint, de legalább 5 ek., mely szárított biocitrom héjával van ledarálva!
    • 10 dkg 90% csokoládé
    • 0.5 kávé
    • 2 dkg vaj
    • Xukor0Stevia a mázba – ízlés szerint, de legalább 1 ek.

Elkészítés:

    • A kókuszlisztet lágy vajjal és a kókusztejszínnel összekeverjük és a citromok levével, a xukros citromhéjjal ízesítjük.
    • Folpack-kal kibélelt 2 cm mélységű edénybe beleegyengetjük a masszát (pl. jégkockatartóba); a fóliával a formázott tésztát kiemeljük, ismét fóliázzuk az edényt, és visszatesszük – most a tésztát megfordítva – az edénybe. Ezzel a módszerrel elérhetjük, hogy szépen formázott lesz a sütemény!
    • A mázhoz kevés kávéban és vaj hozzáadásával a csokoládét – mikróban, vagy vízgőz fölött a tűzhelyen – felolvasztjuk, majd amikor már hűl a csoki, akkor rákenjük a kókuszos alapra. Késsel alaposan átsimítjuk.
    • 1 óra alatt 100%, hogy készre dermed a süti, ekkor kiborítjuk és tetszés szerint felvágjuk.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.