Hozzávalók:
- 0,5 kg vegyes marha-sertés darált hús
- 2 db M-es tojás a húsba
- 3 db M-es tojás a rakottas tetejére
- 3 dkg kemény sajt
- 3 szelet bacon
- Fűszerek: 1 ek. só, 1 tk. őrölt bors, 2 ek. enyhén csípős paprika, 1 ek. fokhagyma por, vagy 3 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítés:
- A darált húshoz üssünk hozzá 2 db tojást, fűszerezzük sóval, borssal, paprikával és fokhagymával.
- Béleljünk ki egy mély sütőedényt sütőpapírral és egyengessük bele a fűszeres húst úgy, hogy hagyjunk a húsnak peremet és középen formázzunk téglalap alakú mélyedést.
- Reszeljünk sajtot a hús mélyedésébe, majd helyezzünk rá bacon szeleteket.
- Üssünk rá 3 db tojást.
- Tegyük forró sütőbe és 180 fokon süssük kb. 22 percig, illetve nézzünk rá az ételre, és amikor kész, vegyük ki a sütőből, majd tálaljuk.