Ketogén – lesz már végre fogyás?

Miután ma egy paleos csoportban egy jelenlegi makróimra vonatkozó kérdésre válaszoltam, ezért berakom ide is önálló posztként a válaszomat. Azt tapasztalom, hogy egyre többen ketogéneznek, tehát jól jöhet a megosztás.

800 ccal 80gr fehérje 44 gr zsír 20 gr szénhidrát; Ez 40% fehérje, 50% zsír, 10% szénhidrátnak felel meg. Tudom, hogy vannak, akik pontosan tudják a kiszámolás műveletét, de én egyszerűen a százalékokat és kalóriaértéket beírtam a Kalóriaguruba és a kalkulátor megadta a grammokat. Ez egyezik azokkal a számokkal, amit a jó értelembe vett „tudorok” ki szoktak számolni.

November 18-a óta – sérülések miatti hosszú kihagyás miatt elkezdtem járni a koromnak megfelelő gyógytornára. Azt tudom, hogy abban az időben, amikor megszállottként gyalogoltam, akkor nagyon szépen és folyamatosan fogytam, csak sajnos egy sarokgyulladás lett az eredménye. A mozgást nem viszem túlzásba, mert annak semmi értelme, de hetente 2x-3x elmegyek az edzőterembe, ahol phneumatikus könnyítésű erőgépeken folyik a torna. (Curves)

Mindenképpen a zsír mennyiségét kell elkezdeni csökkenteni, de a fehérjét csak annyira szabad megemelni, hogy nehogy a keletkező ammónia miatt fehérjemérgezés alakuljon ki.

Feltétlenül szükség van iszonyatos türelemre. Én ezt a türelmet gyakorolom már hosszú évek, sőt évtizedek óta. A türelem már a cukorbetegségem terén 9 hónap után meghozta a gyümölcsét, mert már a három havi cukrom 5.8, és bizony ez hónapokig nem így volt. A reggeli éhomi cukrom ma is 7.2 volt, ami a korábbi mérésekkel szemben csodálatos. A ketogén legelején teljesen eufórikus hangulatban voltam, mert lement 6 kg az első két hétben, aztán ahogy teltek a hetek – a súlyom visszaállt a régire.

Nagy lelki erővel – nem hagytam abba a ketogént, csak az addig a zsír felé billenő makrók helyett a fehérjék felé billentettem el a követendő makrót és a ch-t is levittem 10%-ra.

Remélem, hogy nem szólom el, de az elmúlt 3 hétben ismét megindult lefelé valami – 2 kg veszteség, amit még nem tartok eredménynek, csak éppen valami.

Az én betegségem és a gyógyszereim is akadályozzák a fogyást. Amennyiben a hozzám hasonló pm.-betegség és metabolikus szindróma nálad nem áll fenn, akkor csak IDŐ KÉRDÉSE, HOGY BEINDULJON A FOGYÁS!

Nem vitás, hogy nagy lelki erő és elhatározás kell mindehhez.

A közérzetem remek, a tied is az lesz, a gyulladások szintje, a cukor szintje csökken – ez is csodálatos, nem vagyok soha éhes – ez sem semmi! -, ergo nézd az egyéb hasznokat is, a fogyás meg egyszer csak beindul.

Egyáltalán nem fontos 800-ra állítani a kalóriát. Egy nő kalóriaigénye kb. 1900, tehát ha ezt lecsökkented 1200-ra, az is tökéletes. A ketogénezők azt vallják, hogy kalóriát sem kell számolni, viszont miután bármelyik kalkulátor helyettem is kiszámolja, így miért ne? – az is egy mutató.

A 6/18 órás étekezési ritmus könnyen tartható az éhség hiánya miatt, s ha elég erős tudsz néha lenni, akkor egy-egy 24 órás böjt is segít a fogyásban és a jó közérzet fokozásában.”

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.