Szenior örömtánc

Mozgás – öröm – agytorna

A mozgás és a tanulás fiatalít

A SZENIOR ÖRÖMTÁNC egy forradalmian új közösségi táncolási forma, az idősödő ember szervezetéhez illeszkedő kíméletes „sporttevékenység”. Az új tánclépések megtanulása intenzív agytornát kíván, és elősegíti az idegpályák „olajozását”.
Folyamatosan lehet csatlakozni 50-től 100 éves korig. Sem előzetes tánctudásra, sem táncpartnerre nincs szükség, csupán egy váltócipőre.

Jelmondatunk: Tánccal az Alzheimer-kór ellen!

Helyszín: Csili Művelődési Központ B épület – Sárga terem

(1201 Budapest, Baross u. 55.)

Hétfőnként: 13.30-15.00 – alkalmanként 400 Ft
Kezdés: 2017. február 27. (Az első szenior örömtánc ingyenes.)

Budapestiek, akiknek nem számít Dél-Pest és a Csili a „világ végének” – gyertek!

Először meglehetősen szkeptikusan álltam hozzá ehhez a foglalkozás formához, de egy kedves paleos ismerősöm invitált. Gondoltam, miért ne, kipróbálom. Eddig két alkalommal voltam. Az első alkalom inkább sok bemutatkozó beszélgetéssel telt el, a zumbához szokott énem meglepődött a táncok azonnali bemutatás helyetti részletes szöveges elemzésén. Tegnap aztán – két alkalom betegség miatti kihagyása után – ismét voltam, s bizony másfél órán keményen kellett koncentrálni a lépéskombinációk pontos betartására. „Van ebben ráció.” – gondoltam volt tegnap és még másfél óra folyamatos mozgástól el is fáradtam. A szervezők várnak további résztvevőket. Kellemesen – 17-en voltunk a tegnapi foglalkozáson, de még jó néhányan elférnek a teremben.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.