NoCarb – Shirataki dara „túró”-gombóc

Ez az étel a NoCarb (A japán Shirataki tészta is ebből van!) daramix 0 ch-s volta miatt az LCHF diétában remekül felhasználható. A túrógombóc készítéséhez használt tejsavó túró, azaz a Ricotta – a Cordain-Szendi-féle paleoban tiltott; a nem paleo ketogénbe elfogadható; a TED elvei szerint fogyasztható!

A NoCarb tészta = konjac lisztből = más néven Ördögnyelv = más néven Shirataki tészta

Hozzávalók 4-5 főre:

Gombócok:

    • 250 gr NoCarb daramix
    • 250 gr Ricotta, avagy paleo túró tojásfehérjéből
    • 3 db M-es tojás
    • 1 tk. só
    • 3 ek. xukor0stevia porxukor avagy porrá őrölt xukor; TED-ben méz, glicin, agave
    • 1 ek. őrölt kezelt citrom héja (Lehet készen is kapni, de lehet otthon gyűjtögetni, xukorral szárítani!)
    • 1 kk. vanília por vagy mézeskalács fűszerkeverék
    • Porxukor az étel tetejére – ízlés szerinti mennyiségben

Morzsa helyett:

    • 5-6 ek. útifűmaghéj – nem a liszt!!!
    • 1 ek. kókuszzsír
    • Víz
    • TED-ben panírmorzsának használjunk pl. földimandula morzsát vagy gluténmentes apró szemű zabpelyhet!

Elkészítés:

  • A gombóc hozzávalóit alaposan összekeverjük.
  • Lobogó bőséges – legalább 2 liter – forró vízben folyamatosan dobjuk bele a gombócokat, s mire az utolsót is a vízbe helyeztük, ehhez képest még várjunk 5 percet. A gombócok feljönnek a víz felszínére, és kész.
  • Morzsát úgy készítsünk, hogy a hozzávalókat állandó keveréssel pirítsuk meg.
  • A gombócokról alaposan csurgassuk le a vizet – lyukas kanállal meregessük ki, és dobjuk rá a pirított „morzsára”.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.