Hozzávalók:
- 0,5 kg darált hús (sertés, csirke, pulyka – ízlés szerint!)
- 1 db vörös hagyma
- Só, őrölt bors, paprika por – ízlés szerint
- 2 db tojás
- 2 ek. útifűmaghéj vagy -liszt
- Cukkini – szükség szerint – kb. 2-3 közepes cukkini elég lesz ennyi húshoz
- 1 ek. olvadt zsír
- 10 dkg reszelt kemény sajt
Elkészítés:
- A cukkinit lapos csíkokra vágjuk; amennyiben elszakadna vágás közben, nyugodtam rakosgassuk össze a zöldség csíkokat több kisebb darabból is.
- A darált húst keverjük össze a fűszerekkel, az apróra vágott hagymával, a tojásokkal és az úti fűmaghéjjal.
- A cukkini lapokat egymást keresztezve rakjuk le és középre helyezzünk fűszeres darált húst, majd hajtogassuk a cukkinit a gombócokra.
- Az olvasztott zsírral kenjünk ki egy mély sütőedényt, helyezzük bele a cukkinis falatokat.
- Az egészet szórjuk meg reszelt sajttal.
- 175 fokon kb. 35 percig süssük.
- Az én tálalásomban a cukkinifalatok alatt római saláta és lila hagyma keverék van.