Cukkinifalatok – hússal töltve

Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált hús (sertés, csirke, pulyka – ízlés szerint!)
  • 1 db vörös hagyma
  • Só, őrölt bors, paprika por – ízlés szerint
  • 2 db tojás
  • 2 ek. útifűmaghéj vagy -liszt
  • Cukkini – szükség szerint – kb. 2-3 közepes cukkini elég lesz ennyi húshoz
  • 1 ek. olvadt zsír
  • 10 dkg reszelt kemény sajt

Elkészítés:

  • A cukkinit lapos csíkokra vágjuk; amennyiben elszakadna vágás közben, nyugodtam rakosgassuk össze a zöldség csíkokat több kisebb darabból is.
  • A darált húst keverjük össze a fűszerekkel, az apróra vágott hagymával, a tojásokkal és az úti fűmaghéjjal.
  • A cukkini lapokat egymást keresztezve rakjuk le és középre helyezzünk fűszeres darált húst, majd hajtogassuk a cukkinit a gombócokra.
  • Az olvasztott zsírral kenjünk ki egy mély sütőedényt, helyezzük bele a cukkinis falatokat.
  • Az egészet szórjuk meg reszelt sajttal.
  • 175 fokon kb. 35 percig süssük.
  • Az én tálalásomban a cukkinifalatok alatt római saláta és lila hagyma keverék van.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.