Bronz epres piskóta

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 2×1 tk. citrom
  • 1 mk. só
  • 2 ek. xukor0stevia
  • 8 ek. mandula liszt
  • 2 ek. bambuszrost
  • 1 ek. útifűmaghéj liszt
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 0,5 kg eper
  • 1 ek. pektin
  • 1 ek. xukor0 stevia
  • 2-3 ek. xukor0 stevia bronz (almarosttal készült xukor!)

Elkészítés:

  • Az egész tojásokat üssük fel és egy nagy tálban – miután egész tojásokl, ezért hosszabb ideig – habosra verjük úgy, hogy a tojásokhoz sót, citromot, majd a legvégén citromot adunk.
  • Amikor habos a tojás alap, akkor szitálva tesszük a habhoz a liszteket.
  • A szódabikarbónával és az arra locsolt kevés citrommal is elkeverjük a tésztát.
  • Zsírpapírral kibélelt sütőedénybe öntjük a tészta keveréket és 190 fokra előmelegített sütőben – 160 fokon megsütjük a piskótát. A sütési idő kb. 25 perc – ez sütő függő! Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy elkészült-e?
  • A piskóta kockát kiborítjuk és két lapra vágjuk.
  • A nyers eper szemeket alaposan megmossuk, majd összeturmixoljuk és édesítjük, majd pektinnel zselésítjük.
  • Az egyik piskóta lapot megkenjük a nyers gyümölcsvelővel.
  • Ráborítjuk a második lapot, majd a bronzos xukorral szitálva megszórjuk. Természetesen a dizájn teljesen más is lehet – pl. porxukor, csokimáz, kakaó poxukorral elkeverve, további eperzselé.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.