Hozzávalók:
- 40 dkg tőkehal (az Auchanban vettem mélyhűtött darabolt tömböt)
- Fűszerek: Só, órölt bors, chili paprika, őrölt köménymag, őrölt koriander – átlagban mindenből egy kk.
- AIP fűszerek: Só, fokhagyma, őrölt koriander, kurkuma por
- 1 ek. olíva olaj a pácoláshoz, 1 ek. további a sütéshez;
- 1 ek. citromlé
- 1 marék málna – opcionális
Elkészítés:
- A halszeleteket engedjük fel, öntsük le róla a vizet és konyhai papírtörlővel töröljük szárazra.
- A tőkehal mindkét oldalát kenjük be a fűszerek keverékével – a mennyiség ízlés szerinti lehet; csak az egyik oldal fűszerezése is lehetséges.
- Locsoljuk meg olíva olajjal, majd hagyjuk állni az hűtőben 1-2 órát.
- Forró sütőedényben olíva olajon süssük ropogósra mindkét oldalát
- Azt vettem észre, hogy igényes még egy kis citromos locsolást, amikor elkészült, de lehet, hogy enélkül is ízleni fog a hal.
Római salátán és málnaszemekkel tálalhatod!