Alig sózott, különleges fűszerezésű, sós ízvilágú lesz az étel.
Hozzávalók:
- 40 dkg laska gomba
- 1 fej karikára vágott hagyma
- Egy marék snidling
- Egy marék koriander levél
- 1 tk. fokhagymapor vagy 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. kacsazsír
- 1 tk. só
- 5 dkg apró szemű tepertő (sertés is!) vagy liba-kacsa tepertőkrém ízlés szerinti mennyiségben
Elkészítés:
- Vágjuk kisebb darabokra a laska gombát és alaposan mossuk meg, majd tegyük egy nagy körfogatú mélyebb lábasba.
- Dobjuk hozzá a karikázott hagymát, a snidlinget, a koriander levelet – ollóval apróra vágott formában!, sózzunk, tegyük hozzá a zsírt.
- Kis lángon – állandóan keverve – kezdjük el főzni. A gomba levet fog ereszteni, tehát egy kis idő után már nincs szükség az állandó keverésre. Ki hogyan szereti a gombát, annyi időt főzzük; …, ha ropogósan, akkor max. 10′, ha puhábban, akkor 15′ legyen a főzés.
- A főzés legvégén hozzádobjuk a maroknyi tepertőt.