Laska gomba fűszeresen tepertővel

Alig sózott, különleges fűszerezésű, sós ízvilágú lesz az étel.

Hozzávalók:

  • 40 dkg laska gomba
  • 1 fej karikára vágott hagyma
  • Egy marék snidling
  • Egy marék koriander levél
  • 1 tk. fokhagymapor vagy 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. kacsazsír
  • 1 tk. só
  • 5 dkg apró szemű tepertő (sertés is!) vagy liba-kacsa tepertőkrém ízlés szerinti mennyiségben

Elkészítés:

  • Vágjuk kisebb darabokra a laska gombát és alaposan mossuk meg, majd tegyük egy nagy körfogatú mélyebb lábasba.
  • Dobjuk hozzá a karikázott hagymát, a snidlinget, a koriander levelet – ollóval apróra vágott formában!, sózzunk, tegyük hozzá a zsírt.
  • Kis lángon – állandóan keverve – kezdjük el főzni. A gomba levet fog ereszteni, tehát egy kis idő után már nincs szükség az állandó keverésre. Ki hogyan szereti a gombát, annyi időt főzzük; …, ha ropogósan, akkor max. 10′, ha puhábban, akkor 15′ legyen a főzés.
  • A főzés legvégén hozzádobjuk a maroknyi tepertőt.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.