Személyes blog – Megőrültem?! – irányváltás!

…, nem nem őrültem meg, csak amióta legutoljára írtam a személyes blogomba, az valamikor tavasszal volt (mindjárt megnézem!) MÁRCIUS ÉS JÚNIUS, és azóta „sok víz lefolyt a Dunán”.

2017 nyarán felpörögtek az események. Tök gyanútlanul mentem el május elején a belgyógyász, kardiológus orvosomhoz a szokásos negyedéves kontrollra. Teljesen jól voltam és fizikálisan akkor is és most is jól vagyok. A lelkembe is sikerült az elmúlt hónapokban jól belegyalogolni …

A történések röviden:

Az ominózus kontroll EKG-ja a korábbi vizsgálatokhoz képest eltérést mutatott.

Az orvos utasította az asszisztensét: „Amennyiben a Márta azt mondja, hogy nem bírja a terheléses futást, azonnal állítson le!”

Én hallva ezt az utasítást – „Talán most fogok a futógépen elpusztulni?!” alapon – a lehető legrövidebb idő után abbahagytam a futást. A szokásos 8 és fél perc és kiváló MET eredmény helyett valami kriminális 4 perces eredményt produkáltam. Megjegyzem mellesleg, hogy ezt a terhelést – látva az EKG-mat el sem szabadott volna végeztetni!

Bal Tawara szárblokkot mutatott az EKG! A Tawara a szív oxigénellátását van hivatva a külső falon támogatni és van egy jobb oldali szára is, ami adott esetben mindkét szár funkcióját átveszi, majd, ha a delikvensnek mákja van, akkor a blokkolt szár működése helyre áll. Két hét múlva már helyre is állt!!!

A kardiológus invazív érfestésre küldött a Városmajori Szívklinikára, mely vizsgálatot korrekten el is végezték és kijöttem egy totál negatív lelettel, azaz minden erem kristálytiszta. A kezelőorvosomhoz az ominózus beavatkozás óta nem mentem el, miután volt olyan kedves olyan minősíthetetlen szavakkal utamra bocsájtani engem: „Márta!, jó lenne, ha a vizsgálat idejére néhány kg-ot fogyna, mert össze fog maga alatt szakadni a vizsgálati asztal!” .. Ettől az orvosi dumától még a mai napig nem tudok magamhoz térni. Mondta nekem egy olyan orvos, aki lassan 5 éve ismer. No comment.

Ezután a „kaland” után az időmet új kardiológus keresésével töltöttem. Kettőnél voltam, elájulva nem vagyok egyiktől sem, s mindjárt elmondom, hogy miért?

Az első kardiológus a nyáron megállapította a bal Tawara helyreállását, de nem volt képes önállóan dönteni a Metformin szedésével kapcsolatban. A későbbiekben felkeresett orvos pedig az általa rendelt nagy laboron nem volt képes felfedezni, hogy a veseműködésem

„enyhén csökkent funkcióból”

„középsúlyosan csökkent funkció” státuszába került.

…, s hogy mégis minderre hogyan jöttem rá én, aki egyáltalán nem értek a laborleletek elemzéséhez, hiszen soha az életben nem tanultam? Úgy jöttem rá, hogy van nekem egy kedves paleos orvos barátom, akit ugyan csak virtuálisan ismerek, de miután a kézfejekben víz visszatartásra panaszkodtam, rákérdezett a vesefunkcióra. Mondd, hogy melyek azok – kértem, mert gőzöm nem volt róla. Ennek mutatói a Karbamid, a Kálium, eGr és a vizeletből kicsapódó fehérje szintje. Azt mondta ekkor, hogy azonnal keressek fel egy nephrológust!

A neten vadásztam egyet, fel is kerestem, fiatal és alapos orvos. Ez az orvoslátogatás egy hónapja történt.

Az orvosnál kiderítettük, hogy a vesefunkcióim már 2015-ben enyhén érintettek voltak, s most mi okozta a romlást?! – na mi? – az invazív beavatkozásra rosszul lettem előkészítve. Ezt a kezelő orvosnak kellett volna elvégeznie. Injekciót és orvosságot adnak a kontraszt anyag rombolása ellen – megfontolt esetben. Nos az én esetem felháborítóan felelőtlenül lett megoldva! Elképesztő!

Tegnap csináltattam egy nagy labort, az ő általa kért vesefunkciós paraméterekkel kiegészítve és csináltak nekem egy vese ultrahangot is. Helyreállt az elmúlt időszakban a vesém az eredeti enyhén érintett állapotba!

A laborvizsgálatig már – egy hónapja a ketogénembe belecsempésztem „vesediéta” elveket  webbeteg.hu.

Egyre inkább rájöttem, mely döntésben egy szintén beteg paleos sorstársam lelkileg és értelmileg is támogatott, hogy érdemes lenne nekem is az AIP diéta irányába elmozdulnom.

Nos, megérkeztem a váltás okához! Terry Wahls elvein alapul az az Autoimmun protokoll, melyről olvashatsz részletesen

Lukács Mónika Szeress, ha tudsz blogján,

vagy Polgár Annamária Letisztult táplálkozás oldalán.

Nem szeretnék a ketogénnel teljesen szakítani, hanem valamennyire kombinálom az autoimmun protollal úgy, hogy a szénhidrát fogyasztásomat igyekszem a maximum 40 gr határon belül tartani. Erre a cukorbetegségem miatt is szükségem van.

Egy meghökkentő lelettel is szembesültem, mert a 11 éve 100%-ig elhalt pajzsmirigyem ellenére az ANTI-TPO szintem 260.6 a 9-es felső határt meghaladva. Ezen az értéken teljesen elképedtem. Igaz, hogy soha nem kérte egy orvos sem ennek mérését, hanem én kíváncsiságból megcsináltattam. Mit jelent tehát ez? -, nos azt, hogy hiába gondoltam volt, hogy túl vagyok az autoimmun folyamaton. Nagyon nagy tévedés! Az egész endokrin rendszer – szív, máj, hasnyálmirigy, vese stb. – változatlanul támadás alatt van. Nagy valószínűséggel korábban az ANTI-TPO az egekben lehetett, mert az elmúlt 8 és fél év paleo vihette le a 260-as szintre az értéket, de ott van a gyulladásfaktor. Ez tehát a másik oka annak, hogy az Autoimmun Protokoll felé fordulok! Nem mellesleg pedig megpróbálkozom a Lugol szedésével

Jódpótlás tudományos alapon csoport 

oldalán olvasottak szellemében.

Jövő héten a nephrológussal átbeszélem a leleteimet, a betegséggel kapcsolatos gondolataimat.

Istenemre, nekem nem a titkárképzéshez szükséges bölcsész és szakmai ismereteket kellett volna tanulnom, hanem  egészségügyi pályát kellett volna választanom. Sajnos közepes a lexikális memóriám, nem értek a biokémiához, matekhoz, fizikához, de még bölcsész fejjel is meg lehet tanulni a betegségünket. Tehát akármi is legyen a szakmád, csak józan paraszti ész kell ahhoz, hogy átláss orvosi összefüggéseket.

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Személyes blog – Megőrültem?! – irányváltás!”

    1. Valikám!

      Most már a történetem kezd egy kisebb fajta rémtörténetté válni. Mit tehetnék?! – Nem adom fel. Az élet újabb és újabb próbatételek elé állít.

      1. Márti, ez egy rém történet, olvastalak a Jód-os oladon is, aztán most át jöttem ide,…hmmmm….pedig azt gondltam, hogy milyen szépen és ügyesen navigálod a homeosztázisodat, a kanyarokat kiegyenesítetted :)))…Polyák dokinál én sem voltam többet, mert az mellett hogy viccesnek akar tűnni, szerintem el szaladt vele a ló,…félrekezelt, alacsony vérnyomásra csökkentőt szedetett és szívritmusra is, amiket egy neurológus állított le, majd mikor a Polyák asszisztensét fel hívtam, hogy elhagytam e két gyógyszert, eléggé agresszív módon adta elő, hogy hogy mertem!…. ..a napokban nekem is meg jött a labor leletem, a pm. csonkom működésére voltam kíváncsi és vizsem Ákoshoz jövő hétre van időpontom hozzá ,.. az Anti-TPO 75, Anti-TGO 76,…TSH még a normál értéken , de megyeget lefelé, T3,T4 még rendben!…én is meg lepődtem az ANTI-kon, most merre tovább???….Cukrommal még nincs baj, szoktam mérni, …GAL Kollagén- peptidet iszom naponta és PHARMEKAL MSM-et szedek, a pattanó ujjat megszüntette, ( horvosom rögtön sebészetre küldött vele, oszt beintettem neki, kerestem alternatívát)mert a zsibbadás és a pattanósság is egy tünete a pm. betegségnek. Ja, és szedem a Melatonin 3 mg-at, így le tettem a Polák által felírt altatót is! Szendi G.-vel is emailt cseréltem ez ügyben, írta, hogy minden autoimmun betegséget pozitívan, jó irányba befolyásol. Reggel a Letrox után Béta Glükánt és( L-Lysine-t szedek) ezt megemelem 2-re, …ugye, hogy mennyire igaz, hogy a TSH méricskélése mennyire nem elégséges???… ki tudja mióta emelkedett nálam is az ANT-k, mert a gondozóba,csak akkor néznek T3-T4-et ha emelkedett a TSH!…ezt a baromságot,…szerintem a 3/4 -e a népességnek meglepődne, ha a szűrést állambácsi TB finanszírozná….csak akkor mit kezdenének a rengeteg Hashimotóssal???!!….amúgy meg érdekel továbbá a Lugollal a tapasztalatod, majd én is írok Ákos után.

        Csak jót !! Amazon

        1. Kedves Amazon, Navigálok én, navigálok, de folyamatosan belefutok az utóbbi időben felületes orvosi munkába, ami kellően megkeseríti az életemet. Szia, Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.