Datolyás piskóta

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 1 kk. só
  • 8 ek. kókuszliszt
  • 2 ek. bambuszrost
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 0.5 citrom leve
  • Xukor0stevia – ízlés szerint – kb. 3 ek.
  • 2 dl Cocomas
  • 5-6 szem magozott datolya
  • Porxukor, illetve szárított narancshéjjal házilag összedarált porxukor

Elkészítés:

  • Az egész tojásokat felverjük – egészben verve hosszabb ideig tart, mint szétválasztva!
  • A felvert tojásokhoz egy csipetnyi sót és az édesítést hozzátesszük.
  • Lassú fordulaton elkeverjük a felvert tojásokat a lisztekkel, és fokozatosan adagolva hozzáöntjük a kókusztejszínt, beletesszük a szódabikarbónát és a citromlét is.
  • A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  • Zsírpapírral kibélelt mély sütőedénybe adagoljuk a tésztát és apróra vagdossuk a datolyát, és a masszába szúrjuk.
  • Visszavesszük a sütő hőfokát 160 fokra és kb 25′ sütési igénnyel elkészítjük a süteményt.
  • Tálcára borítjuk azt, felvágjuk és xukorral vagy narancsos xukorral megszórjuk.

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.