Zabpelyhes banános aranylen sütemény

Hozzávalók:

  • 20 lapos ek. bio zabpehely (gluténmentes üzemben készült!)
  • 10 lapos ek. bio arany len liszt (a nem arany színű is megfelelő; lehet pehely is!)
  • 40 dkg banán – 4 db kb. 10 dkg-os méretű
  • 2.5 dl langyos víz
  • 2 ek. glicin vagy 1 ek. xukor0stevia
  • 1 ek. fahéj por
  • Késhegynyi só
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 ek. citromlé

Elkészítés:

  • A fenti hozzávalókat alaposan összedolgozzuk.
  • Kibélelünk egy tepsit zsírpapírral.
  • A süteményt tetszőleges formában készíthetjük. Jómagam fagyi kanállal mértem ki gombócokat, melyeket ellapítottam.
  • Előmelegítjük a sütőt 170 fokon, majd kb. 160-150 fokon szárítva sütjük a tésztát.
  • Amikor kivesszük a süteményt, akkor puha lesz az állaga, majd ahogy kihűl, akkor megfelelő keménységre összedermed.
  • A tetejét is meg lehet szórni további xukorral vagy esetleg gyümölcspürével is kínálhatjuk.

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

2018-ban Szendi Gábor website-ján megjelent zabról szóló cikk: https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_zab_gyogyito_ereje_a_tudomany_fenyeben.htm

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.