Áfonyás nyers torta

Egy szelet (A torta 10 szeletre osztva!) hozzávetőleges beltartalma:

Áfonyás nyers torta szelet 143 ccal 4.0 feh. 4.8 zsír 16.7 ch

Hozzávalók:

  • 25 dkg földimandula – egész szemeket használtam; természetesen meg lehet vásárolni panír formájában is!)
  • 1-1.5 dl víz + 3 ek. NoCarb liszt vagy dara; AIP-osoknak 1 ek. zselatin por kb. 1 dl. vízben elkeverve
  • Xukor0stevia paleosoknak, glicin vagy méz AIP-osoknak! – ízlés szerint
  • 4 ek. fahéj por
  • 1 ek. gyömbér por
  • 30 dkg áfonya
  • 4 dl sűrű kókusztej
  • 6 lap zselatin
  • A díszítéshez: pl. erdei gyümölcsök – áfonya, ribizli, málna, szeder

Elkészítés:

    • 25 dkg egész földimandulát, ami már az áztatás miatt puha – daráljunk le apró szeműre.
    • A darált földimandulát osszuk két részre, két keverő tálba.
    • Az egyik fele lesz a torta alapjának anyaga, a másik fele pedig a gyümölcsös borítás.
    • Az alaphoz adjunk hozzá 1-1.5 dl vízet és NoCarb lisztet vagy darát, vagy vízzel elkevert sűrű zselatinport, annyit hogy a sűrítő anyagtól az alaphoz az őrölt gumó összeálljon; keveréskor adjunk hozzá fűszereket, édesítést.
    • 24 cm-es átmérőjű kerek tortaformát béleljünk ki fóliával, majd kanalazzuk bele az alap tésztáját és egyengessük el.
    • Az őrlemény másik feléhez adjunk hozzá a kókusztejet, az áfonyát (pl. mélyhűtött), fűszereket és édesítést; a zselatinlapokat forró vízben oldjuk fel, emeljük ki és keverjük a masszához.
    • Ezt a gyümölcsös masszát kanalazzuk rá a torta alapra, majd tegyük a kész tortát a hűtőbe.
    • 1-2 óra elteltével már összeáll a torta szeletelhető szilárdságúra.
  • A díszítés sokféle lehet; a képen vegyes erdei mélyhűtött gyümölcsök láthatóak.

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.