Sárgarépa-sütőtök leves

A receptet és a képet Rita küldte 2010.10.04-én

sutotokleves

A kép a Google images-ről való.

Hozzávalók (az arányok mindenki ízlése szerint):

  • Sütőtök
  • Sárgarépa
  • Húsleves alaplé
  • Só, bors (AIP-ban hagyd el a borsot!)
  • Nagyon finom még: gyömbérrel+sóval+kevés édesítéssel, mely kiemeli a gyömbér ízét – pl. TED-ben mézzel, egyébként steviával (nem lesz kesernyés az íze!)
  • Víz

Elkészítés:

  • A sárgarépát, sütőtököt apróra vágd apróra, majd a többi hozzávalóval együtt főzd puhára.
  • Ha megfőtt turmixold össze.
  • Én nem tettem bele semmi sűrítőanyagot (pl. kókusztejet, mert így is sűrű lett).
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Sárgarépa-sütőtök leves”

  1. Ilyet én is szoktam főzni. Pofonegyszerű és nagyon finom. Ja és én még rakok bele ezekből a fűszerekből: gyömbér, kurkuma, ánizs, narancshéj (változó, hogy éppen melyiket).
    Csak az bosszant, hogy ezt a jó kis sárga levest pont télen tudjuk csak elkészíteni, amikor nincsen túl sok esélyünk napozni. Pedig mennyivel szebb színünk lenne…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.