A receptet és a képet Rita küldte 2010.10.04-én
A kép a Google images-ről való.
Hozzávalók (az arányok mindenki ízlése szerint):
- Sütőtök
- Sárgarépa
- Húsleves alaplé
- Só, bors (AIP-ban hagyd el a borsot!)
- Nagyon finom még: gyömbérrel+sóval+kevés édesítéssel, mely kiemeli a gyömbér ízét – pl. TED-ben mézzel, egyébként steviával (nem lesz kesernyés az íze!)
- Víz
Elkészítés:
- A sárgarépát, sütőtököt apróra vágd apróra, majd a többi hozzávalóval együtt főzd puhára.
- Ha megfőtt turmixold össze.
- Én nem tettem bele semmi sűrítőanyagot (pl. kókusztejet, mert így is sűrű lett).
Ilyet én is szoktam főzni. Pofonegyszerű és nagyon finom. Ja és én még rakok bele ezekből a fűszerekből: gyömbér, kurkuma, ánizs, narancshéj (változó, hogy éppen melyiket).
Csak az bosszant, hogy ezt a jó kis sárga levest pont télen tudjuk csak elkészíteni, amikor nincsen túl sok esélyünk napozni. Pedig mennyivel szebb színünk lenne…
Ja és még persze a fahéj! A tetejére tálaláskor pedig frissen pirított magok és egy kis sajtreszelék.