A receptet és a képet Rita küldte 2010.10.04-én
Tekintettel arra, hogy Rita kis képet küldött, ezért importáltam egy látványos képet a Google images-ről.
Hozzávalók (az arányok mindenki ízlése szerint):
- Karalábé
- Darált hús (ki milyent szeret)
- Só, bors, pirospaprika, vöröshagyma, olívaolaj
- Néhány dkg reszelt sajt
Elkészítés:
- A karalábét hámozd meg, majd félbe vágva – sós vízben főzd puhára
- Közben olajon párold meg az apróra vágott vöröshagymát, szórd meg pirospaprikával, majd keverd bele a darált húst és fűszerezd
- Ha a karalábé megfőtt, vedd ki a vízből és vájd ki a belsejét, amibe majd a töltelék kerül
- A karalábé belsejét vágd apróra, és még keverd hozzá a darált húshoz
- Sajttal szórd meg és kb. 30-35 perc alatt süsd készre
„Maradt még darált husi, így azt félbevágott zöld kaliforniai paprikába töltöttem” – ezt láthatod a képen is! Rita