Francia csokitorta paleosítva ala Zsolnai

http://limarapeksege.blogspot.com/2010_09_01_archive.html receptjének paleos változatát és a képet

Zsolnai Judit küldte 2011.03.11-én

Hozzávalók:

  • 10 dkg étcsokoládé – én a LINDT csokiból a 85%-ost használtam
  • 150 g ghee
  • 10 dkg nyírfacukor
  • 3 egész tojás
  • 10 dkg mandulaliszt
  • 6 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:

  • A csokoládét, ghee-t, nyírfacukrot vízgőz felett olvaszd meg
  • Hagyd kicsit hűlni, majd keverd bele egyesével a tojásokat
  • Ezután forgasd a csokis-tojásos-vajas alapba a lisztet
  • A tészta folyós lesz, de ez így jó
  • A szeletelt mandulát bele lehet forgatni a masszába, de a tetejére is lehet szórni
  • Egy 22 cm-es tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és ebbe öntsd bele a tésztát
  • Előmelegített sütőben – 180 fok, légkeveréses. kb. 30 perc alatt sül meg a torta (Megjegyzés: nekem régi sütőm van, se a fokot, se légkeverést nem tudok benne beállítani, ezért régi sütőnél javaslom az előmelegítést, majd a lassú tűzön való sütést! -, tapasztalatból mondom, mert ma pórul jártam.)
  • A sütemény akkor jó, ha a közepe kicsit ragacsos

Ez a recept Limarától származik, csak kicseréltem az alapanyagokat. Isteni!!!!

Sokáig eláll, ha marad belőle. 🙂

A recept olasz fordítását ballaedi küldte 2011.07.07-én

TORTA FRANCESE  AL CIOCCOLATO

VERSIONE PALEO 🙂

Ingredienti:

  • 100 grammi di cioccolato amaro al 85-90 % di cacao ( Lindt è perfetto)
  • 150 grammi di burro chiarificato
  • 100 grammi di xilitolo ( in alternativa va bene il miele)
  • 3 uova intere
  • 100 grammi di farina di mandorla
  • 60 grammi di scaglie di mandorla

Preparazione:

  • Sciogliere il burro chiarificato, il cioccolato ed il xilitolo a bagnomaria
  • Lasciar raffreddare un po’, poi mescolare le uova a una ad una
  • Aggiungere la farina di mandorle mescolando piano il tutto insieme
  • L’impasto sarà liquido, ma va bene così ;)!
  • Puoi mescolare nell’impasto le scaglie di mandorle, oppure aspetti di aggiungerle quando la torta è pronta, cospargendole sopra
  • Imburrare ( con burro paleo!) una forma da 22 cm, o incartarla con la carta forno, e versare l’impasto nella forma
  • Cuocere la torta in forno preriscaldato ( per la cottura nel forno ventillato a 180° ci vogliono ca. 30 minuti)
  • La torta è perfetta se l’interno rimane un po’ ‘appiccicosa’
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Francia csokitorta paleosítva ala Zsolnai”

  1. Szia Judit!
    Megsütöttem én is a tortát.Isteni lett!
    Egy kicsit változtattam rajta. A gee helyett kókuszzsírt használtam a mandula liszt mellé daráltam még 10 dkg diót is mert nagy a család! Így 1 tojással többet tettem bele. A mandulát külön pirítottam, kisülés után megkentem a tortát mézzel és arra szórtam a mandulát!
    Nyamiiiii! Köszi!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.