Currys hal meleg salátával

Próbálom magamat tartani ahhoz az elhatározáshoz, hogy az elkövetkezendő időszakban sok halat eszem. Természetesen nem mellőzöm az étrendemben az egyéb húsféléket, belsőségeket sem. Ennek az elhatározásnak köszönhető, hogy mostanában elszaparodnak az új halas receptjeim. A recept összetevői és fűszerei szerint lehet – paleo, aip és akár ketogén is.

Hozzávalók:

  • 25 dkg folyami harcsa
  • Fűszerek: só, curry = kurkuma, fahéj, gyömbér; egyébként pedig a curry számtalan fűszerkombinációban létezik. CURRY – INDIA ÍZE;
  • 1 ek. kókuszzsír vagy sertés zsír, vagy olívaolaj
  • 35-50 dkg vegyes fitt saláta: pl. – káposzta, fodros saláta, csíkozott sárgarépa, uborka, gomba stb. (a képen látsz paprika darabokat is, mely nem AIP!)

Elkészítés:

  • Forrósítsuk fel a zsiradékot, majd a már előzőleg besózott és fűszerezett haldarabokat süssük meg mindkét oldalán.
  • Amikor a hal átsült, akkor kb. 5-6 percre – a salátakeveréket a halra borítva – forgassuk át az ételt.
  • Amikor kész, tálalhatjuk.

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.