Répa-narancs torta csokival 100gr | 109ccal | 2.2feh | 15.0zs | 17.4ch |
Hozzávalók:
- 1 kg bio sárgarépa
- 0.5 kg narancs húsa
- Glicin – ízlés szerint, vagy xukor0stevia
- 1 ek. gyömbérpor vagy egy kiadós ek. reszelt gyömbér
- 1 ek. fahéjpor
- 6 db tojás
- NoCarb gríz vagy liszt – kb. 5-6 ek., annyi, hogy a massza összeálljon. A NoCarb helyett használhatsz paleo lisztet – pl. kókuszliszt, mandulaliszt, banánliszt, gesztenyeliszt. A magam részéről a majdnem nulla kalória miatt választottam a NoCarb terméket.
- 10 dkg kókuszzsír vagy vaj
- 3 ek. kakaó
A torta tésztájába ízlés szerint lehet őrölt vagy darabolt mandulát is keverni!
Elkészítés:
- Reszeljük le a sárgarépát.
- A narancsot pucoljuk meg, majd apró darabokra vágjuk fel.
- Keverjük össze a répát és a narancsot.
- Szórjuk meg az édesítővel és a fűszerekkel, és alaposan keverjük el.
- A keverés után nyomjuk át egy apró lyukú szitán a keletkező zöldség-gyümölcs levet.
- A 6 tojást üssük fel és hosszan tartó habveréssel sűrítsük be.
- A habos tojáshoz adjuk hozzá a NoCarb grízt vagy lisztet és óvatosan keverjük át.
- Ezután adjuk hozzá a narancsos sárgarépához és az így keletkezett masszát – bármilyen alakú – nagy méretű zsírpapírral kibélelt sütőedénybe egyengessük el.
- A már legalább 10 perce 180 fokon előmelegített sütőbe tegyük be a tortát, melyet 160 fokon kb. 45 perc alatt tudunk készre sütni.
- A zsiradékból, kakaóból és edesítőből keverjünk ki egy mázt, amit a kihűlt süteményre hordjuk fel, majd egyengessük el.
- Opcionálisan elhagyhatjuk a csokoládét és helyette glicin porral, vagy xukor0stevia porxukorral is megszórhatjuk a torta tetejét.
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!