Kókuszcsók – öntettel, vagy anélkül

Ez a recept már korábban sokáig fenn volt a blogon Habcsók néven. A Habcsók cukor nélkül nem igazán sikerült, ezért a receptet a következőképpen korszerűsítettem:

A képek a Google images-ről valók

kókuszreszelékeshabcsók

Hozzávalók:

  • 10 db tojás fehérje
  • Xilytol vagy stevia vagy a TED szerint valamilyen sziruppal vagy mézzel
  • 20-25 kanál kókuszreszelék – EZ AZ ÚJDONSÁG!; annyi, hogy sűrű masszát kapjunk
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • Kevés citromlé
  • Kb. 20 szem szilva
  • Víz
  • Fahéj, csili paprika, só, paleolit édesítő (stevia, xukor)
  • 3 dl kókusztej
  • 5 dkg fekete csokoládé

Elkészítés:

Habcsók

  • A tojásokat válaszd ketté, és a tojásfehérjét verd fel kőkemény habbá – ezt úgy érheted el, hogy a tojások hűtőből valók legyenek, plusz tegyél a fehérjébe egy csipetnyi sót vagy kevés citromlevet, továbbá beleteheted a xukrot. Addig verd a habot, amíg szinte le nem válik az edény faláról
  • A felvert habba keverd bele a kókuszreszeléket
  • Kanállal vagy fagylalt-adagolóval helyezz gombócokat egy nagy sütőlapra
  • Lassú tűzön süsd meg a „csókokat”; figyeld, hogy meg ne égjen!

Ezek a habcsókok a kókuszreszelékkel kemények lesznek!

Krémcsokisszilvakrém

  • Kb. 20 szem fahéjjal meghintett szilvát (télen mélyhűtött szilvaszemeket) törj össze lehetőleg robotgépben
  • Önts erre az alapra 3 dl kókusztejet, vagy bármilyen más magtejet, és jól keverd ki az kapott krém-alapot
  • Olvassz fel 5 dkg fekete csokit, és tedd a krémbe; édesítőt ízlés szerint, pici sót
  • A krémet megbolondíthatod, ha teszel bele egy kis őrölt csili paprikát, mert a csoki és a chili egymással meglepő módon harmonizálnak
  • Amikor a habcsók kész, akkor tedd át egy tálcára, és kevés krémmel öntsd nyakon!

Csokiöntet

  • Válassz egy csokikrémet az adott címszó alatti receptekből, és locsold meg a kókuszcsókokat csokival

Más

  • A kókuszcsók mindenféle öntet nélkül is finom
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Kókuszcsók – öntettel, vagy anélkül”

  1. Kedves Márti!
    Szeretném megcsinálni a fenti habcsókot. Lehet hogy én nem látom, de írsz 10 db tojássárgáját a hozzávalók közt, de hova teszem. Gondolom a krémbe, de igazán ott meg nincs rá szükség mert anélkül ehetőnek tűnik?

Hozzászólás a(z) BB bejegyzéshez Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.