A receptet küldte JéPé 2010.10.10-én
Hozzávalók:
- Csirkeaprólék (kis darabokra feldarabolva)
- Mindenféle zöldség (sárgarépa, petrezselyem, pasztinák /paszternák/, karalábé, gomba)
- Egy fej vöröshagyma
- Libazsír
- Só, bors, bio vega-mix (só nélküli); AIP-ban só
- Szárított tárkony
- Egy citrom
- Pici zabtejszín vagy kókusztej (az utóbbi AIP)
Elkészítés:
- A zsíron pirítsd meg a vöröshagymát.
- Tedd rá a csirkeaprólékot, fűszerezd, pirítsd le , pici vízzel öntsd fel, és párold félig puhára. Erre az alapra tedd rá a felszeletelt zöldségeket, gombát és engedd fel vízzel.
- Tedd a lébe a bio vega-mixet, majd főzd puhára a levesbe-valókat.
- Amikor minden megfőtt, akkor tegyél a levesbe zabtejszínt (nem AIP!) vagy kókusztejet, és az egészet rottyantsd össze.
- Amikor a tűzről a levest leveszed, tegyél bele 1 mokkáskanál tárkonyt (ezzel már nem kell főzni) és egy egész citromot karikára vágva.
A kép a Google images-ről való
Nagyon finom pikáns ízű leves lesz a végeredmény!