Gombás görögszénás salátakeverék

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • A saláta összetevőit szabadon választhatod meg. Pl. apróra szeletelt újhagyma, ropogós tölgysaláta darabok, vékony lapokra vágott cukkini, 25 dkg csiperke gomba (más gomba is lehet!).
  • 1 ek. görögszénát enyhén meg kell futtatni 2 ek. zsiradékon, majd a forró zsírra rádobjuk az aprított újhagymát, cukkini lapokat és átforgatjuk. Amikor kezd üveges lenni a hagyma, akkor hozzádobjuk a gombát és a fűszereket – gyömbér por, só, fokhagyma – szárított vagy friss.
  • Alaposan átforgatjuk ezt az ízes saláta feltétet, majd, amikor már a gomba kissé összeesett, akkor kész. Aki pirítva szereti, az süsse pirításig.
  • Egy tálba beletesszük a feldarabolt salátát, majd a kész gombás feltéttel még melegen átforgatjuk.
  • A salátakeverék melegen és hidegen is kiváló.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.