Fahéjas gyömbéres csirke felső comb AIP-os francia salátával

Most már legalább 3-4 hónapja ismerkedem az Autoimmun Protokoll Terry Wahls-féle változatával. A fűszerek jó kombinációját nehéz megtalálni a paprika-só-bors magyaros szokásos fűszerezés után. Meg kell, hogy mondjam, hogy a fahéj–gyömbér–só párosítás számomra fenomenálisan jó új ízvilág. A kurkumát nem kedveltem meg olyan nagyon, de keveset használva az sem rossz. Az új fűszerezés szellemében készült el az alábbi ebédnek való!

Hozzávalók a csirke sülthöz:

  • 0,5 kg bőrös vagy bőr nélküli filézett csirke felső comb
  • Só, fahéj, reszelt gyömbér – ízlés szerint! (pl. 1 tk. só, 1 ek. fahéj, 1 tk. szárított vagy 1 hüvelykujjnyi reszelt gyömbér)
  • Vörös hagyma
  • Kókuszolaj vagy zsír

Elkészítés:

  • A hagymát – ízlés szerinti mennyiségben – pucoljuk meg, majd a zsiradékon pirítsuk, amíg nem fonnyad.
  • A kisebb darabokra vágott filézett felső combot dobjuk rá a hagymára és fűszerezzük.
  • A húst néhányszor forgassuk meg, míg át nem sül.

Hozzávalók az AIP-os francia salátához:

  • Vagy friss zöldségek – hámozva, kockázva, vagy 1 kg leveszöldség – sárgarépa, fehérrépa, paszternák, karalábé összetétellel (pl. Auchan)
  • 2.5 dl kókusztejszín
  • Csipetnyi só, csipetnyi kurkuma, csipetnyi gyömbér

Elkészítés:

  • A zöldségeket főzzük fogkemény puhára.
  • Öntsük le róla a forró vízet és hagyjuk kihűlni.
  • A kókusztejszínt fűszerezzük, majd öntsük rá a zöldségekre.
  • Hűtsük le.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.