Most már legalább 3-4 hónapja ismerkedem az Autoimmun Protokoll Terry Wahls-féle változatával. A fűszerek jó kombinációját nehéz megtalálni a paprika-só-bors magyaros szokásos fűszerezés után. Meg kell, hogy mondjam, hogy a fahéj–gyömbér–só párosítás számomra fenomenálisan jó új ízvilág. A kurkumát nem kedveltem meg olyan nagyon, de keveset használva az sem rossz. Az új fűszerezés szellemében készült el az alábbi ebédnek való!
Hozzávalók a csirke sülthöz:
- 0,5 kg bőrös vagy bőr nélküli filézett csirke felső comb
- Só, fahéj, reszelt gyömbér – ízlés szerint! (pl. 1 tk. só, 1 ek. fahéj, 1 tk. szárított vagy 1 hüvelykujjnyi reszelt gyömbér)
- Vörös hagyma
- Kókuszolaj vagy zsír
Elkészítés:
- A hagymát – ízlés szerinti mennyiségben – pucoljuk meg, majd a zsiradékon pirítsuk, amíg nem fonnyad.
- A kisebb darabokra vágott filézett felső combot dobjuk rá a hagymára és fűszerezzük.
- A húst néhányszor forgassuk meg, míg át nem sül.
Hozzávalók az AIP-os francia salátához:
- Vagy friss zöldségek – hámozva, kockázva, vagy 1 kg leveszöldség – sárgarépa, fehérrépa, paszternák, karalábé összetétellel (pl. Auchan)
- 2.5 dl kókusztejszín
- Csipetnyi só, csipetnyi kurkuma, csipetnyi gyömbér
Elkészítés:
- A zöldségeket főzzük fogkemény puhára.
- Öntsük le róla a forró vízet és hagyjuk kihűlni.
- A kókusztejszínt fűszerezzük, majd öntsük rá a zöldségekre.
- Hűtsük le.