„Rakott krumpli” – céklával

Bermar ötlete alapján készült az alábbi étel

Amennyiben előfőzött céklából készül, akkor kb. 30-35 perc alatt elkészíthető!

Hozzávalók:

  • 2 x 45 dkg-os, azaz 90 dkg előfőzött hámozott cékla vákuumos csomagolásban  (Tesco-s)
  • 5 db tojás
  • 5-10 dkg kolbász vagy szalámi
  • 5-10 dkg húsos szalonna
  • 5 dkg reszelt sajt (trappista, cheddar, parmezán, stb.)
  • Só utólagos fűszerezésre, esetleg csipetnyi őrölt bors, esetleg 1 kávéskanálnyi őrölt köménymag

Elkészítés:

  • Az előfőzött hámozott céklát vágd karikákra
  • Főzzél kemény tojásokat, majd karikázd fel azokat
  • A húsos szalonnát vágd apróra
  • A kolbászt vágd szintén apró szeletekre
  • Reszeld le a sajtot
  • Rétegezd tűzálló tálba vagy más sütőedénybe a „rakott krumpli” hozzávalóit: egy sor cékla (esetleg borssal, köménymaggal fűszerezve) egy sor kolbász, tojás, szalonna –> ezután egy sor cékla –> a tetejét szórd meg reszelt sajttal
  • Tedd sütőbe, és közepes lángon kb. 15-20 perc alatt süsd ropogósra
  • Sózni csak tálaláskor ajánlatos, hogy sütés közben ne eresszen levet!

A magam részéről són kívül semmiféle fűszert nem adtam hozzá, és az íze így  is pompás lett! Tényleg teljesen olyan, mintha rakott krumpli lenne!

Igaza van Bermar-nak!




Print Friendly, PDF & Email

11 thoughts on “„Rakott krumpli” – céklával”

  1. Szia! Ez igazából nem az én ötletem, de már nem tudom, kié. Tavaly, amikor kezdtem a paleot, akkor írta valaki javaslatként. Én nyers céklával csináltam, azt főztem meg félig, tisztára mint a krumplival… Kókuszkrémet kevertem el nyers tojással, azt öntöttem a tetejére.

  2. Marica! Köszi a hozzászólásodat. Szerintem így, hogy BB-s változat – korrekt a recept. Jó ötlet a hozzáadott tojásos kókusztej is. Én most nem használtam, mert más lassan minden ételben visszaköszönt a kókusztej. Jómagam nagyon szeretem, és még mindig nem unom, de van, aki nem szereti. Kókusztej nélkül is nagyon finom lett a „rakott krumpli”, és döbbenetesen nem hiányzott hozzá semmiféle fűszer. Szia, Márta

  3. Sziasztok!
    Ma elkészítettem a rakott krumpli karfiolos változatát.
    A cékla helyet használtam megfőtt karfiolt, főtt tojás, kolbászkarikák, és leöntve tojásos kókusztejszínnel és a tetején egy kis reszelt sajttal.
    Hasonló lett mintha „rakott krumpli” ettem volna.
    Márti remélem jól vagy egészségileg
    Üdv : kica

  4. Sziasztok, mar regota nezegetem az oldalon a recepteket, nagyon jok sokat ki is probaltam, nemreg kezdtem paleot,sajna nem tudom 100% csinalni de amikor csak lehet odafigyelek!
    Megcsinaltam a „rakott krumplit” cekla es sargarepa,es tarlorepa (turnip, ), amivel helyettesitettem a krumplit, egyebkent a tarlorepa isteni finom, nagyon olyan az ize mint a krumplinak! nagyon bejott 🙂 ajanlom mindenkinek , koszi a receptet!
    zs.

      1. szia , amugy tegnap csinaltam ebbol a repabol koretet, osszekockaztam, megfoztem, mas zoldsegekkel, (srepa,brokkoli,karfiol) leszurtem, aztan kokusz zsiron kicsit megfuttattam, majd 1-2 kanal kokusztejet raktam, percig osszeforraltam es kesz is , nagyon finom lett, a tarlorepa ize tiszta krumpli! ha teheted probald ki, masoknak is ajanlom 🙂 udv zs

  5. jól láttad, ez egy retek féle.
    belinkelem neked a Terebesstől a felhasználását:
    „Főzelékként, rántva, nyers salátaként, savanyúságként, szárítva és retek helyett fogyaszthatjuk. A téli, kora tavaszi hiányidőszakban friss vitaminforrás. Kímélő ételnek is kiváló. A háziállatokkal nyersen etetjük, de kukoricaszárral értékes silót készíthetünk belőle a tejtermelés növelésére. Levele is etethető. Birkalegelőnek, vadetetésre is alkalmas.'”.. stb.
    Még nem próbáltam főzni, de nyersen retek.

    1. Köszi Willson:-) …, de nálunk hol lehet kapni? -, mert ha zsuzsmott-nak bevált krumpli helyett, akkor szerintem ki kellene próbálni:-) BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.