Zserbó, ami nem mézes

A receptet és a képeket JéPé küldte 2010.10.16-án

mézeszserbómindmegette

http://www.mindmegette.hu/mezes-kremes-grizes-kremmel.recept oldalról való a felső kép, miután JéPé még tapasztalat híján kis képeket küldött!

1. művelet-sor:

Süssünk egy alap piskótát, melynek hozzávalói:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál őrölt szezámmag (vagy valamilyen „paleo-liszt”)
  • 6 teáskanál Xukor
  • Pici só, pici reszelt citromhéj

A  piskóta szokásos elkészítése:

  • Szétválasztom a tojásokat, a sárgájába beleteszem a xukort, a citromhéjat, pici sót és fehéredésig keverem
  • A tojásfehérjét keményre felverem egy pici sóval
  • A sárgáját belekeverem a darált szezámmagba, majd a felvert fehérjével óvatosan összekeverem és sütőpapírral kibélelt nagyobb tepsiben szétterítem
  • 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütöm

2. művelet-sor –  A zserbó összeállítása

 Piskótán kívüli kellékek

 Hozzávalók:

  • 20 dkg őrölt dió
  • 3-4 teáskanál xukor
  • Kb. 2 dl kókusztej
  • Szilva – friss, vagy mélyhűtött
  • 10 dkg fekete csokoládé
  • Jászvaj (ghee) – elhagyható!
  • Rumaroma – elhagyható!

Amíg sül a piskóta, addig állítsd össze a hozzávalókat

  • Kb. 20 dkg őrölt diót keverj össze 3 teáskanál xukorral, és hogy kenhető legyen kókusztejjel. (Lehet bele tenni egy is rumaromát is, pikáns íze lesz!)
  • Keverj ki külön tálban a dióhoz hasonló mennyiségű összetört szilvát egy kis kókusztejjel és pici xukorral, hogy kenhető legyen
  • A kihűlt piskótatésztát hosszában négy egyforma lapra vágd, és váltakozva a töltelékekkel kend meg úgy, hogy középen legyen a gyümölcs
  • A tetejét vond be jó minőségű fekete csokoládéval, amit előzőleg olvaszd fel egy kevés kókusztejjel vagy jászvajjal (ghee)
  • Egy órára tedd be a hűtőbe a süteményt, és amikor a csoki megkeményedett rajta, akkor szeleteld fel

Szerintem finomabb, mint az „eredeti”!

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Zserbó, ami nem mézes”

  1. Tegnap délután megsütöttem ezt a kis remeket a recept szerint, és nagyon-nagyon finom lett!!!! Annyit tennék csak hozzá, hogy legközelebb én összekeverem a szilvalekvárt (mert én azzal csináltam, nem volt friss gyümölcsöm) a dióval és mindhárom rétegre ezt teszem, mert a diót tejjel keverve eláztatja a tésztát nagyon hamar! De azért azt meg kell hagyni, hogy mikor elkészült azon melegében megkóstoltam, és hát…………mennyei!!!!!

      1. Köszi, azért megnyugtat, mert néha egy – két kiskanálnyi nagyon-nagyon… Fenti receptet húsvétra megsütöm és így , ahogy le vagyon írva…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.