Q10 – a vitaminszerű anyag

Elkezdtem a Q10 rendszeres szedését, melynek indoka, hogy mint Hashimotos végre abszolút megemberelem magamat és az általam eléggé hanyag módon kezelt táplálékkiegészítők sorába napi rendszerességgel beveszem ezt a vitaminszerű anyagot. Annál lényegesen több Q10-re van szükségem, mint amennyi marhaszívet, sertésszívet  🙂 vagy akár avokádót vagy petrezselymet eszem …, bár a sertésszív kivételével ettem a másik hármat. Van is fenn a blogon marhaszív recept. Rajkin után szabadon: „Válámi van, de nem az igazi.” 🙂 Tavaly „lelkesültem fel”, amikor bal Tawara szárblokkot diagnosztizáltak a terheléses kardiológiai vizsgálaton, …, aztán ez a lelkesedésem hamar elhalt, de a szárblokk helyre állt szerencsére. „A CoQ10 a szervezet minden egyes sejtjében részt vesz az energiatermelésben. A koenzim Q10 koncentrációja azokban a szervekben a legmagasabb, amiknek a legnagyobb az energiaigénye, így a szív, a máj, a vese sokat tartalmaz belőle.” A fenti kép is a q10 blogról való! http://q10.info.hu/

A pajzsmirigybetegek valamennyi szerve fokozott teherrel kell, hogy megbirkózzék, miután a pajzsmirigy „a test karmestere” betegedett meg.

A Q10-ről már korábban is írtam posztot https://paleovital.hu/?p=31823 A Q10 természetes forrásai címmel.

Ebben a posztban részletesen kifejtettem a Q10-et tartalmazó élelmiszerek – marhaszív, sertésszív, szardínia, szójaolaj, rizskorpa, földimogyoró, petrezselyem, avokádó – beltartalom mennyiségét, mely ételek némelyikét a paleo nem ajánlja egyéb egészségügyi megfontolás miatt.

3 napja kezdtem el napi rendszerességgel szedni a jó minőségű táplálékkiegészítőt – reggeli előtt a szelén mellé bevéve. Ezzel kívánom biztosítani azt, hogy a Q10 ellátásom folyamatos legyen. A gyógyszerész elmondása szerint a világ fejlettebb (nézőpont kérdése, hogy miben?!) részén mindenekelőtt a Q10-hez is nyúlnak az orvosok a szív, a máj és a vese problémáinál a gyógyszerezés ellenében. Mindenesetre Q”10-zel kezdenek orvosolni egy bajt, …, a későbbiek és a problémák milyensége már további kérdés.

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.