MW ötletei 2010.10.20-án
A receptet 2016.05.23.-án a ketogén szellemében aktualizáltam.
A képek a Google images-ről valók
Ketogén szendvics
Hosszába vágott uborkát vagy lapjára vágottat; saláta levelet; cukkinit laskázva; vajretek szeleteket; zsenge karalábét – használhatunk ketogén szendvicsként.
Megtölthetjük: tatár beefsteak-kel, töpörtyűkrémmel, pörkölttel, szalonnával, kevés zsíros sajttal, tojáskrémmel, zsíros májkrémmel; rakhatunk a zöldség közé hússzeletet, sonkát is.
AIP-osoknak ajánlom tölteléknek a protokoll fűszerezése szerinti darált húst, vagy a LIDL-ben kapható Dulano sonkát, mely fűszerezése megfelel az AIP-nak. Tonhallal is tölthető, melyet pl. összedarálhatunk almával, hogy kenhető legyen.
Útravalónak is készülhet
Salátaszendvics hozzávalók és elkészítés egyben:
- Szendvics helyett mi sokszor „salátaszendvicset” pakolunk.
- Salátalevelet megkenek valamilyen krémmel (ma pl tojáskrém és tonhalkrém volt, de lehet padlizsánkrém, vagy a pörkölt maradékából is, esetleg sajtkrém – itt igazán mindenki elengedheti a fantáziáját:)).
- Erre teszek egy darabka sajtot (vagy nem), és az egészet feltekerem. A biztonság kedvéért gumit húzok rá – így nem bomlik ki evés előtt.
- Lehet készíteni sonkás-sajtos változatot is, továbbá mehet bele az AIP szerinti töltelék is.
Az alma nem ketogén diétába illő, de paleozók, AIP-osok használhatják!