Lila héjú fehér húsú batáta sütve

Lila héjú batáta sütve
Első alkalom volt, hogy rendeltem bio termelőtől fehér és lila héjú batátát. Láttam egy Okinawaról szóló filmet, amelyben egy idős férfi arról beszélt, hogy az okinawaiak egyik legfőbb szénhidrát és keményítő forrása (persze ezt ő nem így mondta!) - a lila héjú batáta. 
Más forrásból hallom, hogy az okinawaiak már messze nem élnek és táplálkoznak olyan egészségesen, mint akár 100 évvel ezelőtt,
Akár hiszitek, akár nem, az tény, hogy az összes "lila élelmiszer" - lila káposzta, lila hagyma, lila batáta, lila burgonya, cékla, szeder, áfonya, kökény, fekete szőlő (sötét lila) - mind-mind nagy antioxidáns tulajdonsággal bírnak.

Hozzávalók és elkészítés egyben – 1 személyre:

  • 15-20 dkg lila héjú batátát hámozzunk meg.
  • Vágjuk 3-4 mm-es vastagságú karikákra.
  • Kacsa- vagy libazsíron süssük mindkét oldalát sütőedényben ropogósra.
  • A magam részéről batátával együtt sütöttem pulykaszalámit csak „hab a tortán” alapon, nem kötelező természetesen.
  • A sült batáta önmagában is finom, de használhatjuk húsok, saláták mellé köretként is.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.