Kókuszkrém puding

Kókusztejszínhab puding – A kép a Google images-ről való.

Hozzávalók:

  • 450 gr ázsiai kókusztejszín
  • 1 ek. nyílgyökérliszt (Lehetőleg ne tápiókát használjunk a ch és kalóriatartalma miatt!) – nem AIP, de magamnak megengedően ennyit „elnéztem”.)
  • 1 tk. zselatinpor éppen csak annyi forró vízzel elkeverve, hogy a por folyóssá váljon.
  • 2 ek. glicin, 1 tk. méz
  • 1 tk. kakaó vagy karob por (Miután Terry Wahls hírlevelében minimális kakaóval készült édességet osztott meg, bátran én is felvetem ezt az opciót!)
  • 3-4 szem brazil dió (Nagy szelén tartalma miatt!)

Elkészítés:

  • A kókusztejszín konzervet tartsuk 4-5 órát hűtőben.
  • Öntsük ki a -tejszínt egy edénybe és keverjük el vele a keményítőt és az édesítőket, kakaót/karobot.; a kihűlt zselatint is öntsük a keverékhez.
  • Verjük fel kemény habbá.
  • Egy fóliával bélelt formába tehetjük, mint első nekifutásként én is tettem és a fóliával együtt emeljük ki a már összeállt habot, de szerintem szerencsésebb ezt a mennyiséget inkább dobozba tenni és onnan tálalni.
  • A tetejét megszórhatjuk pl. brazil dióval. Egy napi adagnak sok 3-4 szem, de képtelenség a képen látható mennyiséget egyszerre megenni, hiszen olyan nagy a kókuszhabnak a zsírtartalma, hogy nehéz étel!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.