Új állomás – gyökér ok kezelése autoimmun betegeknek

A pajzsmirigy pillangót egy nehéz kő lehúzza!


Nem fog visszanőni a pm., de a lyukas bélszindrómát, mely valamennyi autoimmun betegségnek az alap baja – a Herbafluvoval és az étrendemmel meg fogom gyógyítani. Amennyiben betapasztódnak a bélfalon lévő gyulladások, akkor újabb toxikus anyag már nem kerülhet a véráramba. Szépen le fogok szokni az antidepirről, már 7 napja harmadát szedem – tünet nélkül. Utána majd jön a nyugtató is – másra cserével, majd a gyengébbről leszokással. Ha nincs anyagcserekaput záró gyógyszer, akkor van esély a fogyásra. Ha fogyok, akkor a vérnyomásom rendeződik. Ennyike. 🙂


A betegségem kapcsán ezt élem meg, hogy még a lehetetlennel is próbálkozom. Mondhatom, hogy igen sokáig tart, amíg bölcsészként jártasságot szerzek az endokrinológiában. Még most is vannak a kutató munkámban pontok, amikor úgy érzem, hogy Na, most!, most elértem valami korábban „lehetetlennek” hitt dolgot.

A pajzsmirigy pillangót egy nehéz kő lehúzza!

Időről-időre meg szoktam osztani veletek, kedves olvasóim, hogy éppen hol tartok a mániámmá vált gyógyulás-keresésben?!

Mester Károly előadása volt az, mely elindított azon a konkrét úton, hogy megpróbáljam rendbe hozni az autoimmun betegségek hátterében lévő szivárgó bél szindrómámat.

Mester Károly előadása a Herbafulvóról

Már az Autoimmun Protokoll jeles képviselőinél – Dr. Terry Wahls, Dr. Izabella Wentz és nem utolsósorban, sőt … Bedecs Judit és Kulcsár Angéla terapeutáknál olvasottak juttattak el odáig a gondolkodásban, hogy kezdjem a gyökér okok feltárását és azok gyógyításával a Hashimotom tüneteit tovább csökkentsem.

Mester Károly, aki sertéstenyésztéssel foglalkozó agrármérnök alkotott egy olyan bélflórát regeneráló italt – a Herbafulvot -, aminek megalkotására a sertések betegségei és regenerálásuk, a sertés-ember élettani hasonlóságok miatt inspirálták. Meg kell hallgatnotok az előadását ahhoz, hogy átéljétek azt a számomra is felcsillanó reményt, hogy talán a szivárgó bélfalat sikerül „betapasztani” és a toxikus anyagok szervezetembe való áramlását a kúraszerű használat eredményeként sikerül megállítani.

Herbafulvo

 
„A Herbafulvo essencia egy természetes anyagokból és gyógynövényekből készült étrend-kiegészítő ital, mely hatékonyan segíti az immunrendszer baktériumok és vírusok elleni védekezését, illetve támogatja érredszerünk optimális működését.
Szervezetünk nitrogén-monoxid ellátásának és az optimális sejtműködésnek elengedhetetlen feltétele a megfelelő mennyiségű arginin aminosav jelenléte. Az arginin donorja a nitrogén-monoxidnak, az arginin biztosítja a nitrogén-monoxidot a vazodiletatió létrejöttéhez. Ezen az élettani alapon működő hatás segíti a keringést és az optimális vérnyomást. A Herbafulvo essenciát a fulvosavhoz kötött arginin, az úgynevezett „védett arginin” teszi különlegessé. Az arginin ebben a formában már a vékonybél kezdeti szakaszában felszívódik, hatékonyan biztosítva az optimális arginin-ellátást.
A normál bélflóra szervezetünk egyik ,,védőbástyája”. Legfőbb feladatai az idegen kórokozókkal szembeni védelem, az immunrendszer állandó készenléti szinten tartása, a nyálkahártyát alkotó sejtek osztódásának, fejlődésének szabályozása, a maradék tápanyagok megemésztése, rövid szénláncú zsírsavak termelése (ez a bélhámsejtek elsődleges tápanyaga). Ezen sokrétű funkció ellátása és az optimális bélflóra egyensúly a Herbafulvo essencia almapektin összetevője segíti, mivel az almapektin a bélflórát alkotó hasznos baktériumok egyik fő tápláléka.
Fogyasztása életkortól függetlenül, folyamatosan javasolt
Napi ajánlott bevitel: 0,4 milliliter testtömeg kilogrammonként (75 kg-os embernek napi 30 milliliter)” Életmódkosár – Termékleírás

A Herbafulvot 14 napja iszom, és szeretnék beszámolni olyan pozitív tapasztalatokról, melyek talán nem hiábavaló reményeket ébresztettek bennem, amikor elkezdtem inni ezt az italt.

Az autoimmun betegségek nem szeretnek magányosan támadni. Kéz a kézben szeretnek jelen lenni az életünkben más betegségekkel együtt. A Hashimoto nálam fogyásképtelenséget, labilis idegrendszert, magas vérnyomást és ízületi fájdalmakat hozott magával. Maga a kövérség következményeként megjelenő metabolikus szindróma miatti inzulin problémák, a cukorbetegség is szövődmény.

Miután szó szerint a betegségem csapdájában vagyok, …, mert a járulékos nyavalyák miatt gyógyszereket kell szednem, a gyógyszerek közül a vérnyomáscsökkentő és az antidepresszáns, valamint nyugtató – anyagcserekapukat záró tulajdonsággal bírnak és maga az alapbetegségem is lassú anyagcserével áld meg, ezért aztán végül is – nincs mit csodálkozni azon, hogy ha fejre állok, akkor sem tudok normális életvitel mellett fogyni! Ez szerintem tök logikus!

-, pedig az öt évig kezelő orvosom azzal fenyegetett meg, hogy az invazív érvizsgálaton a Városmajorban össze fog alattam roppanni a vizsgálóasztal, ha nem fogyok le, továbbá egy másik kardiológus a koncentrációs táborok fogyási lehetőségeit villantotta fel előttem – miszerint a fizika törvényei szerint a nem evés fogyást eredményez. Némelykor szembesülök más jellegű kiközösítéssel is – plénum előtt: Miért vagy ilyen kövér? Nem kellene ez ellen tenni valamit? … mást se teszek immáron kb. 40 éve. …, na de hagyjuk ezt, …

Nos, akkor kanyarodjunk vissza a Herbafulvóhoz. Az ital fogyasztásával párhuzamosan

  • Elkezdtem csökkenteni az Asentra antidepresszánst – 100 mg helyett 75 mg-ot szedek, mellette változatlanul szedem a 1.5 mg Rivotril nyugtatót. Magnerotot eddig is szedtem, azt változatlanul este veszem be: 2x vagy 3x (front függő) 500 mg magnézium-orotát-dihidrátot, mely a legdrágább Mg-forma, de szíveseknek és vérnyomás betegeknek adják ezt a vény nélkül kapható orotát kötésű magnéziumot. Jó órában mondjam, de egyelőre 7 napja tartom a csökkentést, pedig eléggé frontos időszak van éppen mögöttünk. Nincs hajnali felriadásom, vannak helyette össze-vissza hülye álmaim.
  • Megszűntek az ízületi fájdalmaim. Elsősorban a derekam-csípőm szokott elnehezülni, ami azt jelenti, hogy ez a csípő ízületi fájdalom kisugárzik a lábamba. Van, amikor izomfájdalmak lepnek meg a felkaromban vagy a combomban – elsősorban frontok idején. No persze a Herbafulvón kívül eszem hosszan főtt kollagénes levest, viszont az elmúlt két hétben nem volt szükségem egy alkalommal sem az MSM bevételére, fölöslegesnek éreztem!
  • A vérnyomásom rendezett. Nincsenek időszakos kiugrásaim.
  • Az étkezésem paleo-autoimmun protokoll keverve, azaz Speciális étrendem, amelyben megengedem magamnak pl. a hajdinát és a kölest, illetve módjával a rezisztens keményítőket – batáta, hideg krumpli, zöld banán.
  • A mozgás számomra egyértelműen az úszás. Jól tudok úszni. Minden ízületet átmozgat. Koromnak megfelelő sport. Az uszodában senki nem gúnyol, hanem velem örül, ha sikereim vannak! 61 éve járok rendszeresen uszodába.

A megkezdett új utat folytatom és remélem, hogy sikerekről fogok beszámolni. Lassú folyamat lesz első körben mikrogrammonként leszokni a tudatmódosítókról …

A következő szakmai programom:

2019. MÁJUS 4. Lurdy ház

A Mikrobiom és a 21. századi orvoslás

Egész napos előadás-sorozat, szakmai nap – elsősorban szakemberek, de laikusok számára is.

Azért gondoltam, hogy leírom a jelen helyzetemet, mert hátha erőt adok olyanoknak is, akik az ezerarcú autoimmun betegségek valamelyikével kénytelenek együtt élni, legyen az RA, SM, Lupus, PCOS, Chron stb. A megoldás a bél rendbehozatalában van!

Minél előbbi gyógyulást és sok erőt kívánok mindannyiunknak!

Print Friendly, PDF & Email

15 thoughts on “Új állomás – gyökér ok kezelése autoimmun betegeknek”

  1. Kedves Màrta !
    Szeretnèm megkérdezni mihez hasonló az íze magàban ajánlott gogyasztani vagy lehet higítani illetve segít e láttás javitásában ?
    Usher syndroma a fő betegsèg de depresszióval társul ès félelemmel stb.

    Üdvözlettel:
    Iszlainè H Szilvia

    1. Kedves Szilvia! Még soha nem hallottam a sajnálatos betegségedről, ezért jobb híján megnéztem a Wikipédiát „Az Usher-szindrómának genetikai okai vannak. Hátterét csak a 20. század végén tárták fel a betegektől vett minták alapján. Több kromoszómán is több lókuszt találtak, amelyek mutációja Usher-szindrómát okozhat;…” A leírásból látható, hogy nem autoimmun, hanem genetikai betegség. A betegséget kísérő depresszió és félelem gondolom, hogy kísérő jelenség, ami igen sajnálatos és hidd el, hogy nagyon is együtt érzek, miután szorongásos tünetekkel én is küzdöm. A Herbafulvo alapvetően a bélflóra rendbetételének használ. Laikusként azt tudom mondani, hogy ez nem a te betegségedre lett kitalálva. Az más kérdés, hogy kevés olyan ember van, akinek a 21. századi táplálkozás ne kezdte volna ki a bélflóráját, ezért maga az ital mindenkinek hasznára válik. Nálam az autoimmun szövődménye az idegi érintettség, az autoimmun betegségek gyökere a mikrobiomban van, ezért remélek én idegi regenerálódást is a kúraszerű Herbafluvo fogyasztástól. Egyáltalán nem elviselhetetlen az ital íze. Leginkább egy intenzív „kovászos” ízt lehet érezni. Az idegek miatt a termékfejlesztő javasolta nekem, hogy emeljem az adagot. Én kevés hideg vízzel fel szoktam önteni a 2x3ml-t és lehajtom. Miután én a sós ízvilágot az édesnél ezerszer jobban szeretem, belőlem ez az ital semmiféle undort nem vált ki. Én kényeskedésnek gondolom, hogy valaki ez ellen az íz ellen prüszköl. Nem cukorka, az tény, de akár simán egy lenyelendő orvosságként is meg lehet inni. Neked az idegeid miatt egy próbát megér az ital kúraszerű fogyasztása, de semmiféle garancia nincs a betegséged alapja miatti javulásra. Bár lenne, én szívből kívánom. A te döntésed, hogy kipróbálod-e? Márta

  2. Kedves Márta!
    Köszönöm a választ. Igen sajnos öszetett a dolog.
    Én mirzatent és rivotrilt szedek .
    Meg kutatok olvasok hogy mi segítene mert még a gyógyszerkutatás is kb 2021 körül várható amerikában. Németországban még csak az állatkisérletek tesztek folynak. A családomban se apai se anyai ágon nincs ilyen betegsége senkinek nehezen élem meg.
    Jó egészséget kívánok.
    Szilvia.

    1. Kedves Szilvi! Engem a Rivotril riaszt, holott már 13 éve szedem. Sok rémséges dolgot olvastam róla. Megpróbálok teljesen leszokni, vagy valami kevésbé durva – bocsánat, de „szarságra” átszokni, pl. Seduxen.

  3. Kedves Márta!
    Én is régóta szedem de még mindig azzal vagyok valahogy sok mindennel próbálkoztak az orvosok a xanax-tól égett mindenem szó szerint.
    A seduxent még nem próbáltam de legközelebb rákérdezek. Sajnos ez az ideg iszonyú dolgogat produkál.
    Mindenkinek más válik be.
    Szeretném megkérdezni a magnerot-ot csak orvosi utasításra szabad vagy kipróbálhatom anélkül is ? Miben segít és ahogy olvastam este veszi be Márta mik a tapasztalatok ?
    Üdvözlettel
    Szilvia.

    1. Kedves Szilvi! A Magnerotot a kardiológus a férjemnek a gyenge szívére javasolta szedni. Nagyon jól bevált neki. A Magnerot recept nélkül kapható, de drága. Az orarát kötés miatt maximálisan felszívódik. Sokan szedik a citrát kötésűt is, ami olcsó, de az egyeseknek hasmenést okoz. Én úgy döntöttem, hogy inkább áldozok drágább magnéziumra. A Hashimoto szövődménye az is, hogy un. hajnali vérnyomás kiugrásaim vannak, ami nem jelent mást, mint a tökéletesen mélyen leszedált állapothoz képest a 150-160-as vérnyomásra felriadok. Ez a felriadás aztán azt eredményezi, hogy nehezen alszom vissza, és délelőttönként hulla fáradt vagyok. Jelenleg lecsökkentettem a Magnerotot is 3-ról két esti tablettára, s igen, mindig este szoktam bevenni. A Herbafulvonak van a vérnyomásra hatása, mert most a változékony időjárás ellenére megszűnt ez a kiugrás -, hogy el ne szóljam. Sajnos a kémiához nem értek, csak azt tapasztaltam, hogy a kardiológusok (egy másik is) előszeretettel ajánlják a Magnerotot. Én mondtam az orvosnak ezt az eredetileg egyéni döntésemet és egyetértett velem. A Seduxenre való váltás még nem biztos, csak ez merült fel, mint opció. Most fogom felvenni a kapcsolatot egy szakemberrel és majd ő egyénre szabva megmondja a tutit. Én is kíváncsian várom az orvos véleményét. Üdv. Márta

      1. Kedves Márta !
        Köszönöm a választ még egy kéés lehethogy már kéeztem de a herbafluvon èrtágító hatású ?
        Üdv.
        Szilvia.

        1. Szerintem igen. Annyit tudok, hogy a vérnyomást kedvezően befolyásolja. Én magam tapasztalom is. Azt, hogy ezt értágítással éri el a fogyasztása vagy más módon – azt nem tudom.

  4. Kedves Márta !

    Jó, hogy beszámolsz magadról. Szerintem sokakat inspirálsz, engem bizros. Én 10 év lombikos kezelés után , 20 évvel ezelőtt világra hoztam egy kislányt, aki már felnőtt hölgy . Sokféle női problémám volt, szerencsére nem nagyok, de azért meggyötörtek/gyötörnek. Persze jöttek hozzá más dolgok is, de azért kezelhetőek. Én is elkezdtem inni a Herbafulvot kb egy hete. Nagy reményeim vannak nekem is vele kapcsolatosan.
    Az elmúlt hónapban tovább tapasztaltad a javulást ?
    Sajnos nem találom a honlapjukat, nincs elérhetőséged hozzájuk ?
    További sikereket az úton az egészség felé. Ha van újabb tapasztalatod, ha tudsz elérhetőséget , ha elérhetők más használók beszámolói, osszd meg velünk.

    1. Kedves Adél!

      Öröm számomra azt olvasni, hogy a beszámolóim inspirálólag hatnak rád. A beszámolóban leírtak továbbra is fennállnak. A változás útja hosszadalmas lesz.

      Az írásomban találsz egy Életmódkosár Termékleírás zölddel kiemelt linket. Megítélésem szerint ennél kedvezőbb áron nem lehet a terméket beszerezni. Mester Károly előadását is hallgasd meg!

      Jó egészséget kívánok, Márta

  5. A filmet már megnéztem, mikor nálad olvastam a herbafluvonról. nagyon meggyöző, számomra hitelesnek tűnik, ezért kezdtem el inni én is.
    A beszerzési forrást köszönöm. Tényleg kedvező az ár. Igazából az érdekelne, hogy ők maguk, a gyártók működtetnek-e weboldalt, pl. a tapasztalatokról, ennek én nem találtam nyomát, de én nem vagyok nagy netes, sem facebookos sem.
    Egy kérdésem lenne, szerinted a zöldbab, mint ” hüvelyes kezdemény ” , mivel nincsenek érett szemek, beilleszthető-e az autoimmun duétába ?

    1. Kedves Adél! A szarvasi üzemnek nincs külön oldala, de Mester Károlyt bejelölheted a Facebookon. Én is bejelöltem, vissza is igazolt és egy kérdésemre rövidesen válaszolt is. Dr. Izabella Wentznél olvastam, hogy a zöldbabot ő eszi. Valahogy én úgy vagyok ezzel, különösen látva Bartha Ákosék nagy betegkörrel szerzett tapasztalatait, hogy feszegethetjük a határainkat. Ki kell próbálni és a zsenge bab héját szerintem teljes nyugalommal lehet enni. Persze, ha puffadást, emésztési gondot okoz, akkor ne edd. Általános szabályok vannak, melyet egyénre szabva kell finomhangolni!

  6. Kedves Márta!
    Most olvastam az írásod, lehet, hogy már okafogyott a hozzászólásom (ha így van, az a legjobb hír). Én 2019. őszén találtam rá a teljes értékű növényi étkezésre, aminek a segítségével 20 kg-ot fogytam egy év alatt éhezés nélkül, és aminek köszönhetem, hogy elmondhatom: diabétesszel együtt élő nemcukorbeteg vagyok. Ha felkeltette az érdeklődésed, neten mindent megtalálsz róla.

    1. Kedves Zsuzsa! Köszönöm, hogy ilyen támogatóan gondoltál rám. Korábban már nekem is volt 27 kg fogyásom vegyes táplálkozású paleoval. A gondom az zárt anyagcserekapuk, a gyógyszerezés és az időskori pajzsmirigy sorvadásos Hashimoto.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.