Pisztáciás csoki torta

Pisztációs csokitorta – A Google-ról letöltött jobb kép!
Pisztáciás csoki torta – saját kép

Osztálytalálkozóra készülök – batyus buli lesz, így készítettem egy mentes tortát, olyant, melyet én is nyugalommal megehetek és mindenkinek garantáltan ízleni fog, miután csak jó dolgok vannak benne! Nekem a Speciális étrend megszegését jelenti, amennyiben eszem belőle, de a paleos elveknek megfelel.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Készítünk mandula liszttel és + 1 ek. bambuszrosttal egy piskótát – az alaprecept szerint.
  • A következő lépésben csokikrém készül, melynek hatféle változatát olvashatod a linkre kattintva! …, mondanom sem kell, hogy én egy hetedik módszerrel készítettem: Felvertem 4 dl kókuszkrémet, hozzáadtam egy evőkanál nyílgyökérlisztet és annyi mandulalisztet, hogy a krém besűrűsödjön, továbbá tettem a krémhez citrommal turmixolt banánt is – kb. 5 evőkanállal.
  • Amikor a piskóta kihűl, kettévágjuk, majd megkenjük az alsó lapot cukormentes lekvárral – a legjobb a barack lekvár -, majd a csokikrém egy részével. Ráhelyezzük a felső lapot és az egész tortát bevonjuk a krémmel.
  • Egy maréknyi sózatlan pirított pisztáciát megpucolva rászórhatunk a torta tetejére és még lehet 80%-os keserű csokoládé forgácsokat is ráhalmozni.
  • A tortát előre felvágtam, miután nem nálam lesz a kínálás, hanem vendégségbe megyek, tehát a háziasszonynak legyen minél kevesebb gondja!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.