Hozzávalók:
- AIP követése esetén elsősorban uborka, leveles saláták és minden olyan zöldség és fűszer, mely a protokoll szerint megengedett. Paleo esetén bármilyen zöldséggel készülhet a saláta. A képen látható salátában uborkaszeletek vannak.
- Majonéz tojás nélkül -, mely AIP első szakaszában fontos, majd pedig lehet készíteni majonézt tojások sárgájával is, mely az AIP II. szakaszában megengedett, illetve paleoban. A saláta fűszerei benne vannak a mártásban.
- Kapor – apróra vagdalva, ízlés szerinti mennyiségben.
- Kendermag 2-3 ek. – nem hántolt, mert nem kaptam, jelenleg sehol nem kapható, de megjegyzem, hogy a teljes mag is tökéletes, finom ropogós. (Bio hántolt horroisztikus áron kapható a bioboltokban!)
- Virsli – opcionális, és ha veszel, akkor AIP-ban kerüld a sertés virslit, de lehet venni a Lidl-ben PIKOK 93% hús tartalmú pulyka virsli rudacskákat.
Elkészítés:
- Daraboljuk apróra a választott zöldséget.
- Készítsük el az AIP vagy paleo majonézt.
- A kendermag és majonéz keverékével keverjük össze a zöldeket, s hagyjunk egy kis maroknyi ropogós kendert a saláta tetejére is.
- A virslit főzzük meg, majd vágjuk apró karikákra és keverjük a salátához.