Kendermagos majonézes saláta

Kendermagos majonézes saláta

Hozzávalók:

  • AIP követése esetén elsősorban uborka, leveles saláták és minden olyan zöldség és fűszer, mely a protokoll szerint megengedett. Paleo esetén bármilyen zöldséggel készülhet a saláta. A képen látható salátában uborkaszeletek vannak.
  • Majonéz tojás nélkül -, mely AIP első szakaszában fontos, majd pedig lehet készíteni majonézt tojások sárgájával is, mely az AIP II. szakaszában megengedett, illetve paleoban. A saláta fűszerei benne vannak a mártásban.
  • Kapor – apróra vagdalva, ízlés szerinti mennyiségben.
  • Kendermag 2-3 ek. – nem hántolt, mert nem kaptam, jelenleg sehol nem kapható, de megjegyzem, hogy a teljes mag is tökéletes, finom ropogós. (Bio hántolt horroisztikus áron kapható a bioboltokban!)
  • Virsli – opcionális, és ha veszel, akkor AIP-ban kerüld a sertés virslit, de lehet venni a Lidl-ben PIKOK 93% hús tartalmú pulyka virsli rudacskákat.

Elkészítés:

  • Daraboljuk apróra a választott zöldséget.
  • Készítsük el az AIP vagy paleo majonézt.
  • A kendermag és majonéz keverékével keverjük össze a zöldeket, s hagyjunk egy kis maroknyi ropogós kendert a saláta tetejére is.
  • A virslit főzzük meg, majd vágjuk apró karikákra és keverjük a salátához.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.