Tejszínes gombapörkölt

Tejszínes gombapörkölt – főtt hússal – A kép a Google images-ről való.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 20 dkg csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma vagy 1 kávéskanál fokhagymapor
  • Só, kevés őrölt bors (AIP-ban bors nélkül!)
  • Csipetnyi majoranna
  • Paprikakrém vagy paprikapor ízlés szerint; AIP-ban helyette 1 ek. céklapor vagy turmixolt főtt cékla
  • Kb. 0,5 dl víz, lehet több is, ha hosszabb lével szereted
  • Fél evőkanál zsír
  • 1 dl kókusztej vagy kókusztejszín; LCHF-ben tejszín

Elkészítés:

  • A vöröshagymát pucold meg, és vágd fel apró kockákra
  • A gombafejeket pucold meg, és laskázd fel
  • Öntsd fel ezt az alapot kevés vízzel, és dinszteld együtt a hagymát és a gombát
  • Fűszerezd ízlés szerint – a fent megnevezett fűszerekkel
  • Amikor a hagyma és gomba megfőtt, locsold meg a gombapörköltet kókusztejszínnel/tejszínnel.

Ráöntheted a gombapörköltet főtt húra vagy paleo tésztára!

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.