Húsos pirog

Húsos pirog
Húsos pirog – sütésre előkészítve

Hozzávalók:

  • 0.5 kg darált pulyka comb
  • 3 nagyobb vörös hagyma apróra vágva
  • Paleolaj vagy zsír
  • Szafi -ch liszt – annyi, hogy felszívja a hús nedvességtartalmát és még jól formázható legyen; Szafi liszt használatakor még a tojás is elhagyható!
  • Lehet lisztkeveréket önállóan is készíteni a Kevert lisztes cipó receptem alapján; 1 db tojás sárgáját használtam!
  • AIP-kompatibilis fűszerek: curry por, só, fokhagyma; Természetesen más fűszerezéssel is elkészíthető az étel! pl. só, bors, paprika, köménymag, fokhagyma, hagyma
  • Tápióka keményítő – kizárólag és csak opcionálisan a formázáshoz

Elkészítés:

  • Az apróra vágott hagymát kevés olajon vagy zsíron, pici víz hozzáadásával – állandó keverés mellett dinszteljük meg, majd húzzuk félre kihülni.
  • A darált húst fűszerezzük egyéni ízlés szerint. Őszintén szólva én egy pötty nyers húst kóstolni is szoktam, hogy tudjam, hogy nekem megfelel-e a fűszerek mennyisége.
  • A fűszeres darált húst keverjük el annyi lisztkeverékkel, amennyi megszünteti a hús nedvességét, de még jól formázható. Alapból először 2.5 dl lisztet (1 pohár) öntöttem a húshoz; alaposan kézzel összedolgoztam és egy maroknyi tápióka már pluszban elég volt, miközben a fa lapot, melyre a húsos rolók kerültek beszórtam a keményítővel.
  • Az adagolásnál választani kell egy azonos egységet adó eszközt – én fagyikanalat -, hogy a pirogok nagyjából egyforma méretűek legyenek.
  • Tápiókás vagy kenyérlisztes kézzel érdemes a rolókat hengerelni!
  • Sütés: Történhet kevés forró zsírban, a pirogokat forgatva, vagy tepsiben sütve úgy, hogy a sütőlapot és a pirogokat kevés olajjal vagy zsírral meglocsoljuk.
  • Az AIP-nak megfelelően én kígyóuborkával tálaltam.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.