Roseibli – paszternák

Az elkészítési idő kb. 20 perc!

Paszternákot magyar termelőtől folyamatosan lehet kapni nagyobb TESCO-kban. Pl. a KÖKI-nél, vagy pl. a pesterzsébetiben. (2011)

2017-ben már nagyon sok helyen kapható!

Hozzávalók 3-4 személyre:

  • 1 kg paszternák – lehetőleg nagyobb, megtermett szálak
  • 1 evőkanál kókuszzsír vagy sertés-, kacsa-, libazsír, de lehet Olajessimo is

Elkészítés I.:

  • Pucold meg a paszternákot, és vágd fel lapjára hosszában karikázva -, amilyen vékonyra csak tudod
  • A legjobb teflon sütőben kevés zsíron, de lehet bármilyen sütőedényben sütni!
  • A forró edénybe, a forró zsírra dobd rá a roseibli darabokat, és süsd ropogósra
  • Utólag sózzad!

Ennél az elkészítési módnál, ha nem leheletvékony a paszternák szelet, akkor könnyen rágós marad a répa!

Elkészítés II.:                                                            35 perc alatt így is elkészül!

  • A megtisztított, vékonyan lapjára vágott paszternákot főzd puhára – kb. 15 perc
  • Öntsd le a paszternákról a vizet
  • Teflonban vagy más serpenyőben zsírban süsd ropogósra

Ezzel a második módszerrel a puhaság szempontjából

tuti siker lesz a végeredmény!

Minél vékonyabb roseiblinek való lapokat sikerül vágnod, annál finomabb lesz,

mert a zsír így könnyebben átjárja az édes répa rostjait!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.