Az elkészítési idő kb. 20 perc!
Paszternákot magyar termelőtől folyamatosan lehet kapni nagyobb TESCO-kban. Pl. a KÖKI-nél, vagy pl. a pesterzsébetiben. (2011)
2017-ben már nagyon sok helyen kapható!
Hozzávalók 3-4 személyre:
- 1 kg paszternák – lehetőleg nagyobb, megtermett szálak
- 1 evőkanál kókuszzsír vagy sertés-, kacsa-, libazsír, de lehet Olajessimo is
- Só
Elkészítés I.:
- Pucold meg a paszternákot, és vágd fel lapjára hosszában karikázva -, amilyen vékonyra csak tudod
- A legjobb teflon sütőben kevés zsíron, de lehet bármilyen sütőedényben sütni!
- A forró edénybe, a forró zsírra dobd rá a roseibli darabokat, és süsd ropogósra
- Utólag sózzad!
Ennél az elkészítési módnál, ha nem leheletvékony a paszternák szelet, akkor könnyen rágós marad a répa!
Elkészítés II.: 35 perc alatt így is elkészül!
- A megtisztított, vékonyan lapjára vágott paszternákot főzd puhára – kb. 15 perc
- Öntsd le a paszternákról a vizet
- Teflonban vagy más serpenyőben zsírban süsd ropogósra
Ezzel a második módszerrel a puhaság szempontjából
tuti siker lesz a végeredmény!
Minél vékonyabb roseiblinek való lapokat sikerül vágnod, annál finomabb lesz,
mert a zsír így könnyebben átjárja az édes répa rostjait!