agykontroll

Az agy

Minden agyban dől el! – sokan ismerik ezt a mondást. Én jól ismerem és mindig is e szerint az igazság szerint hoztam meg a döntéseimet. Bennem van egy fajta „mentális erőnlét”. Alapvetően konok és csökönyös vagyok.

Vajon honnan örököltem vagy milyen családi, szűlői mintát láttam, amitől ilyen lettem? Apukám a háborúban való megmenekülését egyrészt fatális szerencsének, másrészt hallatlan élni akarásának is köszönhette. Mesélt erről, de ez a felület nem az ő élete részletei elmesélésének a helye. Pusztán higgyétek el nekem!

Anyukám is konok volt, csupa szív, mindenkin segítő, hallatlan munkabírású, több helyen helyt álló, …, de konok. Abban is az, hogy nem ment a szívproblémáival időben orvoshoz, …, hiába könyörögtem neki! …, így 61 évesen belehalt a konokságába. … Nos, talán ezekből a példákból született bennem egy belső mentális erő?!

Az elmúlt hónapokban több oldalról hatottak rám, hogy megismerkedjek a mentális erővel!

Egy paleos ismerősöm elkezdett mélyrehatóan foglalkozni a relaxálás és öngyógyítás témájával. Ezután egy baráti találkozó alkalmával öten győzködtek arról, hogy higgyem el azt, hogy létezik öngyógyítás. Végül szintén egy paleos barátnőm keresett meg azzal, hogy mit kezdjen a pánikrohamaival? Azért keresett meg engem, mert emlékezett arra, hogy a pajzsmirigy betegségem anno súlyos pánikrohamokkal kezdődött.

Szeretek segíteni, ezért elkezdtem gondolkodni azon, hogy milyen tanácsot adhatnék a rohamok leküzdésére?!

A saját példám alapján pszichiátert semmiképpen nem ajánlottam. Talán egy klinikai szakpszichológus segíthetne?! Pszichiáter felkeresésével meg lett volna az esély arra, hogy a gyógyszerszedés csapdájába esik. Velem sajnos ez történt, és a mai napig nem tudok az antidepresszánstól és a nyugtatótól megszabadulni. …, s ekkor eszembe jutottak a frissen ért – meditációra rábeszélő – érvek és felvetettem neki, hogy talán ez az út segíthet?!

Az Agykontrollt ajánlottam az ismerősnek a jelenlegi többféle tanított módszer közül, mert Silva módszerét Domján László orvos már 1989-ben kezdte Magyarországon oktatni.

A beteg barátnőmtől néhány hét múlva jött egy megkeresés, miszerint ő befizetett egy kurzusra és nem lenne-e kedvem eljönni vele?! … nos, így mentem el a Domján Áron (D.L. unokaöccse) vezette Agykontroll tanfolyamra.

Nekem a meditáció világa felfoghatatlan és misztikus volt eddig. Az engem győzködőkkel vitatkoztam és kértem, hogy racionális, kézzel fogható érveket mondjanak arra, hogy valaki az elme erejével gyógyulhat?

Jelenleg egy kétnapos kurzuson vagyok túl és a többi 399 hallgatóval együtt izgalommal várom az előttem álló következő kétszer 8 órás foglalkozást!

Elmondom, hogy mit is gondolok az első 8 óráról?

Az új ismeretek birtokában lenyűgözve jöttem haza.

Meglepődtem azon, hogy teljes mértékben fogékony vagyok, mint relaxáló alany az öngyógyításra, más személy bevonzására, sőt a thétában való elmélyülésre is.

A különböző éberségi állapotokban kimutatható hullámok általános jellemzése (Kattints a sorra és olvashatsz részletesen az agyhullámokról!)

VAJON MIÉRT NEM TUDTAK ENGEM EDDIG SOHA A MEDITÁCIÓRA RÁBESZÉLNI?!

  1. Az invitálást mindig rossz tálalásban kaptam.
  2. Nekem az előadás 16 órája – „Az igen, ez így van és eddig is így csináltam” élményt adta, tehát megerősítést, hogy eddig is jól gondolkodtam.
  3. Ráébredtem arra, hogy eredendően van bennem „mentális erő”. Ne értsetek félre – nem szeretném önteltnek tűnni -, de nekem számtalan elhangzott problémafelvetés evidencia volt!
  4. „Engedd el azt, ami zavarja a nyugodt életedet!” – természetes számomra.
  5. „El kell végezni bizonyos esetekben a gyászmunkát!” – halál, kapcsolat felbomlása, valaki betegségének a tudomásulvétele; ha nehezen is, de meg kell birkóznunk ezzel.
  6. Mindent meg tudok oldani; a szemlélet maga bennem él.
  7. Meg akarok gyógyulni!; mindig is ez motivált.
  8. Minden negatív élethelyzetnek van pozitív hozadéka és az akár előre is visz.; ezt már sokszor tapasztaltam.
  9. Eszembe jutott az is, hogy immár 25 éve van annak, hogy egyik napról a másikra leszoktam a cigiről 20 évnyi dohányzás után. Elhatároztam és leszoktam! Fejben eldöntöttem.

A TANFOLYAMON FELSOROLT KÉRDÉSEKRŐL ÉN EDDIG IS ÍGY GONDOLKODTAM!

Ami teljesen új volt, az a különféle öngyógyító vagy bevonzó technikák – pl.

  • „fogas technika”,
  • pohár-víz technika,
  • 6 és később 3 fokozatos relaxálás és öngyógyítás vagy bevonzás,
  • fekete keretes képben a rossz, fehér keretben a jó elképzelése,
  • önszuggeszció

Egy-két friss élményem is született még a tanfolyam idején:

  • Az azonos kezdőbetűjű (vezeték és keresztnév) résztvevők, ha megtalálták egymást, akkor ajándékot kaptak – nos nekem sikerült egy gimnazista fiút a neve alapján 2 meditáció után úgy bevonzani, hogy hopp, egyszercsak a 400 fős hallgatóságban éppen szemben jött velem. 🙂 A fiatalember és családja mondta, hogy a fiú a nap folyamán elkezdte mondani, hogy de jó lenne névazonosság alapján nyerni. Előző nap ezt nem tette!
  • Már hetek óta fájt a hátam és különösen a deréktáji ízületem .., nos a második nap esti óráira elmúlt a fájdalom, pedig igencsak egész nap inkább egy helyben ültünk. (Megjegyzem, hogy egy hét telt el, és nem tért vissza a fájdalom!)
  • Théta állapotban – önszuggeszcióval egészen elképesztően magasra emelkedett – nem akaratlagosan a rosszabb bal kezem. SZERINTEM EZ RACIONÁLIS, MIUTÁN MÉLY ELLAZULT ÁLLAPOTBAN VOLTAM! Théta állapotban egy általános regenerálódás várható.

Az agyi neuronokat aktivizáljuk.

Ez racionális tény.

A szkeptikusnak (amilyen én is voltam) az agyi és a teljes idegrendszer aktivizálásának módszeréről kell beszélni!!!

Remek volt az előadó: Domján Máté – Domján László unokaöccse.

Izgalommal várom a folytatást!

A folytatás eljött a következő hétvégén, ahol tanultunk

  • Az agyféltekék funkcióiról
  • Az emberi testről és szerveiről
  • Arról, hogy hogyan viselkedik az okos és racionális „Vilmos”, azaz a bal agyféltekénk és „Vili” a kreatívitás felelőse, azaz a jobb agyfélteke.
  • Foglalkoztunk azzal, hogy
    • az anyagokra pl. különböző fémekre és egyéb anyagokra hogyan tudunk hatni
    • állatokra és növényekre milyen hatást gyakorolhatunk
  • A betetőzése volt a ráhatás gyakorlásának az esettanulmány végzése technikájának megtanulása.

Esettanulmány

Pszichikus problémafelismerésre, majd kijavításra használhatjuk elménk erejét. Bármilyen ügy megoldására használható ez a képesség. Kezdetben érdemes embereket vizsgálni és kezelni.

Az esettanulmány sok gyakorlás után az erős és pontos intuicióval rendelkező ember az élet minden területén hatékonyabban oldja meg a feladatait!

  • A negyedik napon egész nap az esettanulmánnyal ismerkedtünk, majd gyakoroltuk.
  • A feladat során az esettanulmány két résztvevője (egyszer egyik, majd másik fél) a társának tanulmányozásra adott két-három általa választott személyt és problémát. A „laboratóriumban” dolgozott egyszer az egyik, majd a másik fél.
  • A laborban dolgozó a másik utasításai mentén dolgozott és elmondta, hogy mély relaxált állapotban milyen intuiciói vannak a számára ismeretlen személyről.
  • Amennyiben a laborozó tévedett, akkor a tanulmányt irányító fél megtette a korrekcióit és kérte a laborost, hogy tegyen javaslatokat a bevonzott sors jobbátételére.

Nagyon érdekes volt ez a nap is. Úgy gondolom, hogy ezt a technikát jómagam elsősorban a saját problémáim megoldására fogom használni. Az tény, hogy sokat kell gyakorolni.

A négy napot hibátlanul oldotta meg az Agykontrollosok csapata és elmondhatom, hogy Domján Áron is kifogástalanul okosan, sok humorral és kiváló előadói képességgel dolgozott.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.